Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Herstart van profvoetbal in Duitsland stuit op ethische bezwaren, Van Ranst: “Moeten vader en zoon niet eerst op pleintje kunnen sjotten?”

BundesligaDe Bundesliga waagt als eerste de sprong in het diepe. Op 16 mei gaat de bal weer aan het rollen, met onder meer Borussia Dortmund-Schalke 04. Meer nog dan de vraag of dat wel fysiek verantwoord is, leidt die beslissing vooral tot een ethisch debat.

5 reacties

  • Rudi Bollaerts

    4 jaar geleden
    Waanzin ,test eerst alle mensen in plaats van ij elke wedstrijd zoveel testen te gaan moeten doen ,sport is ontspanning en komt al zeker niet op de weegschaal met gezondheid ,maar ja de sterke hand van het geld dicteert de wet.
  • Marc Wouters

    4 jaar geleden
    Die man mag stilaan toch eens een serieuze reality check krijgen. Het is een viroloog, met respect, maar hij speelt ook epidemioloog, ethicus en politicus.
  • Ilse Verlinden

    4 jaar geleden
    Moeten alle dokters en zorgmedewerkers en bewoners van ziekenhuizen, rusthuizen en woonhuizen niet eerst en herhaaldelijk getest worden ipv de voetballers? En ik ben zelf een voetbalfan met een abonnement op een eersteklasser.
  • Guy Moreels

    4 jaar geleden
    Als er slimmer waren kn Duitsland, stopten ze ook. Benieuwd hoeveel matchen ze zullen spelen ! Hier in België zou ik eventueel nog twee matchen laten spelen (is er het minst ambras) : de laatste wedstrijd van de reguliere competitie en de Bekerfinale....zonder publiek !
  • Pat Tms

    4 jaar geleden
    Op plein sjotten? Zeker hoor Marc. In Brussel en Antwerpen zijn ze daar nooit mee gestopt. Ze hebben daar alléén maar ondervonden dat de winkels en kappers gesloten waren. Voor de rest ging hun leven normaal verder. Vraag het maar aan de politie ter plaatse waar ze niet mogen verbaliseren. Enfin voor sommige toch.