© ISOPIX

Vier passagiers sterven op coronacruise: groepsklacht tegen Truiens reisbureau

78 landgenoten dienen samen een klacht in tegen De Blauwe Vogel, een reisbureau uit Sint-Truiden. Begin maart vertrokken ze op een cruise door de Caraïben. Vier Belgische passagiers zijn intussen overleden aan het coronavirus, verschillende anderen liggen nog in het ziekenhuis. Zat jij op het desbetreffende cruiseschip of ken je iemand die de situatie op de eerste rij heeft meegemaakt? Laat het ons hier weten.

De passagiers van de Costa Favolosa zijn boos. “Deze cruise had nooit mogen uitvaren”, zegt Kevin Roosemont. Hij besloot alle klachten te bundelen, gezamenlijk een advocaat in de arm te nemen en een klacht in te dienen tegen De Blauwe Vogel. Vrijdag vertrekt er al een ingebrekestelling. “We vragen een volledige terugbetaling van de reis én de betaling van eventuele medische kosten”, aldus Roosemont.

Het reisbureau verdedigt zich. “Ik begrijp dat de mensen niet gelukkig zijn met hoe hun reis verlopen is, en dat ze een schuldige zoeken. Maar die schuldige, dat zijn wij niet”, reageert Trudo Carlier, zaakvoerder van De Blauwe Vogel. “Dat er op het schip excursies zijn geannuleerd en foute informatie verspreid is, daar kunnen wij niet aan doen. Daarvoor moeten ze aankloppen bij rederij Costa.” Volgens Carlier valt zijn kantoor weinig te verwijten. “Achteraf is het natuurlijk makkelijk om de juiste conclusies te trekken. (...) Maar op 7 maart was er nog geen negatief reisadvies, dus op dat moment was er voor ons geen enkele reden om die cruise niet te laten uitvaren.”

Was jij ook aanwezig op de Costa Favolosa of ken je iemand die de hele crisis op eerste rij heeft meegemaakt? Laat het ons dan hier weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer