Vlaanderen investeert 4,5 miljoen in schoolgebouwen: dit is de lijst voor de provincie Antwerpen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert bijna 4,5 miljoen in 18 scholen in de provincie Antwerpen. Grote slokoppen op de lijst zijn basisscholen Het Kompas in Hoboken en De Evenaar in Antwerpen (volledige nieuwbouw), maar ook in Meerhout en Mechelen worden grote bedragen toegekend.

ph

Scholen kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Minister Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit hiervoor.

Weyts heeft in april via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) bijna 4,5 miljoen geïnvesteerd in 18 projecten in de provincie.

Acht Antwerpse scholen krijgen een subsidie van meer dan 100.000 euro. De scholen Ursulinen Mechelen 1 en Ursulinen Mechelen 2 ontvangen 850.000 euro voor een nieuwbouwproject. Gemeentelijke basisschool De Duizendpoot in Meerhout krijgt een verhoging van de subsidie met 750.000 euro voor de afbraak, een nieuwbouw, verbouwingswerken, omgevingswerken en eerste uitrusting.

Klik hieronder voor de volledige lijst

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER