Direct naar artikelinhoud
Christophe Lambrecht

Beste vrienden vinden sinds jaren vermiste trouwring van Christophe Lambrecht terug

Christophe Lambrecht en zijn vrouw Anda Arckx.Beeld RV

Het is intussen een jaar geleden dat Christophe Lambrecht plots overleed. Een jaar later konden vrienden de vermiste trouwring van de  Studio Brussel-presentator opnieuw overhandigen aan zijn weduwe Anda Ackx. StuBru-gezicht Linde Merckpoel maakte er een ontroerende vlog over. 

Een dag voor zijn overlijden had Christophe Lambrecht nog verteld hoe hij zijn trouwring in augustus 2016 verloor op een terras in Antwerpen. Tijdens het vertellen van een verhaal vloog de ring van zijn vinger terwijl hij druk met zijn armen heen en weer zwaaide. De ring werd die avond niet meer gevonden, al werd er anderhalf uur met man en macht naar gezocht. 

Voor altijd verloren, vreesde men. Tot de zoektocht vlak voor de lockdown weer in een stroomversnelling kwam. Arne ‘t Jolle, een goede vriend die erbij was de avond dat de ring verdween, stootte toevallig op de website gevonden-verloren.nl. De vrijwilligers van die vzw gaan op zoek naar verloren voorwerpen met een grote emotionele waarde en trokken op vraag van ‘t Jolle naar Antwerpen. Na een speurtocht van 3,5 uur kwam de ontlading: de ring werd uit een spleetje van het terras opgevist. 

Op 5 mei 2020, exact een jaar na zijn overlijden, overhandigden de vrienden van Christophe Lambrecht de ring aan zijn weduwe. “Ongelooflijk bedankt voor het mooiste cadeau ooit”, reageerde Ackx. “Een prachtig verhaal dat Christophe nu al - mét armbewegingen - aan Prince en Bowie aan het vertellen is.”