Li Wenliang stierf in februari zelf aan het nieuwe coronavirus, nadat hij in december als eerste voor het virus had gewaarschuwd.
Volledig scherm
Li Wenliang stierf in februari zelf aan het nieuwe coronavirus, nadat hij in december als eerste voor het virus had gewaarschuwd. © AFP

Amerikaanse senatoren willen straatnaam Chinese ambassade veranderen ter ere van coronavirus-klokkenluider

In de Amerikaanse Senaat in Washington DC is een voorstel neergelegd om de straat waar de Chinese ambassade huist, om te dopen tot de ‘Li Wenliang Plaza’. Li Wenliang is de dokter die in december als een van de eersten op sociale media aan de alarmbel trok over een nieuw coronavirus, maar door de overheid werd teruggefloten en bedreigd. De arts stierf in februari zelf aan het coronavirus.

5 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Geen slecht idee en van Republikeinen nog wel. Maar klokkenluiders worden overal scheef bekeken. Ze worden politiek en diplomatisch gebruikt als pionnetjes. Jammer, want ik wil heel graag weten wat het groot publiek onthouden wordt te weten. Om klokkenluider riskeer je heel veel. Dat zou eigenlijk niet mogen.
  • Kees Huls

    4 jaar geleden
    Als dat doorgaat stel ik voor de naam Regentlaan in Brussel, waar de VS ambassade is, te veranderen in Julian Assangelaan.
  • Nicolas Van Hoecke

    4 jaar geleden
    Trump zou wel toegeven al was het maar om China te irriteren.
  • yvan van royen

    4 jaar geleden
    Geen betere reactie, omdat iemand de wereld wilde verwittigen op het het gevaar, en dan op dergelijke manier werd de mond werd gesnoerd met dood ten gevolge, had vele levens volgens mij kunnen redden, maar ja typisch communistisch China.... China laten betalen voor de wereldwijde pandemie en al haar gevolgen ... economie e.a.
  • Piet Peters

    4 jaar geleden
    Toen een maand na Li Wenliang overal in de wereld wetenschappers begonnen te waarschuwen, werden ze overal in Europa en in de States weggehoond. "Zijn ze daar weer met hun zever?" Trump verkondigde dat het een griepje was, en toen we vuistjes begonnen te geven, moest iederéén lachen met die onzin. Maar het is veel gemakkelijker de Chinezen de schuld te geven. Nogal logisch dat Li in eerste instantie niet werd geloofd. Trump gelooft hem nog altijd niet. Wie is dan de grootste schoft?