Koning Filip, koningin Mathilde en premier Wilmès herdenken einde van Tweede Wereldoorlog aan graf van Onbekende Soldaat

© Photo News

Koning Filip, koningin Mathilde en premier Sophie Wilmès hebben vrijdagvoormiddag het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht en hulde gebracht aan de slachtoffers van toen. 75 jaar geleden, op 8 mei 1945, capituleerde Duitsland.

jvh

Aan het graf van de Onbekende Soldaat aan de Congreskolom in hartje Brussel vond een korte plechtigheid plaats. Koning Filip legde een bloemenkrans neer bij het graf - hij legde ze er niet echt neer, ze lag er al wegens de coronamaatregelen - waarna premier Wilmès, legerchef Marc Compernol en het koningspaar een minuut stilte in acht namen. Twee trompettisten van de militaire kapel lieten de Last Post weerklinken. Na ondertekening van het gulden boek door het staatshoofd weerklonken nog de Europese hymne en de Brabançonne.

LEES OOK. Waarom 8 mei, het einde van de Tweede Wereldoorlog, destijds geschrapt is als feestdag (+)

Op 11 november, de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, is het een jaarlijkse gewoonte dat koning Filip hulde brengt aan de Onbekende Soldaat, maar op speciale verjaardagen geeft het koningspaar ook het einde van de Tweede Wereldoorlog aandacht. Zo woonde de koning ook vijf jaar geleden, bij de 70ste verjaardag van Bevrijdingsdag, een ceremonie aan de Congreskolom in Brussel bij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen