Een kort boodschappenlijstje werd wel foutloos gekopieerd.
Volledig scherm
Een kort boodschappenlijstje werd wel foutloos gekopieerd. © RV

Handgeschreven nota’s overtikken? Niet meer nodig: Google doet het voor je

Google Lens – de slimme app van Google die werkt op basis van beeldherkenning – kan voortaan ook je handschrift lezen. Je kan de app bijvoorbeeld gebruiken om je handgeschreven nota’s te digitaliseren met behulp van je smartphonecamera. Maar dan mag je niet te slordig schrijven.

10 reacties

  • Roland Q

    4 jaar geleden
    dit is allemaal niet nieuw. Waar je je vragen bij moet stellen is dat een bedrijf als google nu al jouw hele internetgeschiedenis bijhoudt, dat ze je koopgedrag bestuderen, dat ze weten wat je kijkt (youtube) en luistert (deal met spotify) en koopt (deal met paypall). Ze hebben stemherkenning, vingerafdrukscanner en nu je handschrift... Maar met al die gegevens gaan ze heel zorgvuldig om...Geen mens zou zijn overheid nog maar de helft geven van de de informatie die we Google bieden
  • Bernd Vaes

    4 jaar geleden
    Wat is daar nu bijzonder of nieuw aan? Dat bestaat reeds jaren en jaren. Nooit van OCR gehoord?
  • Rody Franks

    4 jaar geleden
    De eerste OCR uitvinding was in 1870, Catherine. En in 1912 was er al een text-to-speech apparaat waarmee blinden een text konden laten voorlezen. Vanaf 1931 ging het steeds sneller. De Canadese post werkt al sinds 1971 met OCR om handgeschreven adressen te lezen.
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Je zou verwachten dat dit 50 jaar geleden al mogelijk zou moeten geweest zijn. Niet dus. Het menselijk oog is veel genialer dan een computerlens. Als uw baas zijn handgeschreven nota's aanbiedt om te typen, moet je als typiste een geoefend oog hebben, en het nodige verstand, om eerst alles te ontcijferen alvorens te typen. Als je de PC dit 'eenvoudig' werkje laat doen, moet je tijd vrijmaken om de tekst grondig te controleren op grammaticale en andere typfouten: dubbel werk, dus.
  • Marijke Boulet

    4 jaar geleden
    Als ik mijn lijst in schoonschrift moet schrijven is het ook voor iedereen leesbaar , waarom zou ik dan nog moete moeten doen om dat via een app te digitaliseren , ik stuur gewoon de foto door .