De flamboyante voorzitter Salar Azimi. © belga

Patro heeft licentie beet: “Niet één seconde getwijfeld”

Patro kreeg vrijdagavond eindelijk het verlossende nieuws van het BAS, dat de Maasmechelse club de licentie voor Eerste Amateur toekende. “Het wordt ons niet gemakkelijk gemaakt, maar we zijn sterk”, reageert voorzitter Salar Azimi.

Jos Miscoria

Voor de licentiecommissie struikelde Patro uiteindelijk over de RSZ-berekeningen van het sociaal secretariaat van vonnissen uit het verleden. Patro moest dus, net als vorig jaar, weer naar het BAS. De bijkomende vragen van de licentiemanager over de RSZ-berekeningen, kort voor de eerste meeting, was de reden voor de tweede zitting voor het BAS dat besloten had dit punt apart te bespreken. Patro kreeg tot dinsdag de kans om die bijkomende vragen te beantwoorden, hetgeen de club dus ook met succes gedaan heeft.

Hectisch

“Natuurlijk waren we er met ons waterdicht dossier gerust in, maar hectisch was het door al die deadlines wel, stelde Stijn Stijnen die nu volop verder kan werken aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Vlot communiceren met het sociaal secretariaat is in deze coronatijden immers niet zo evident. Het kostte Rik Vliegen en mij dagenlang hopen werk. Gelukkig dat we ons aan de social distance konden houden. Ik was de voorbije weken tegelijk met twee dossiers bezig, licentie en voorbereiding. Natuurlijk is het niet gemakkelijk onderhandelen met spelers als de licentie nog niet binnen is. Maar dat is nu dus opgelost.”

1B opdoeken

“Ik heb er niet één seconde aan getwijfeld dat we de licentie voor Eerste Amateur zouden behalen. Dat we daarvoor weer naar het BAS moesten trekken, is jammer. Het wordt ons niet gemakkelijk gemaakt, maar we zijn sterk”, reageerde voorzitter Salar Azimi, die zijn focus al verder had gelegd. “Ik ben ervan overtuigd dat we, zonder corona, dit seizoen in de top vier waren geëindigd. Ik hoopte ook dat 1B nu opgedoekt zou worden en 1A uitgebreid zou worden tot 20 of zelfs 22 ploegen. Dat onze reeks zich dan net onder 1A zou begeven, waardoor we in de toekomst nog maar één promotie nodig zouden hebben om daar te geraken,” rekent de nog steeds erg ambitieuze Azimi.