Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

‘Een lege doos die andere lege dozen draagt’: grapje bij levering mondmaskers breekt vicepresident Mike Pence zuur op

Mike Pence levert dozen vol beschermingsmateriaal af bij een ziekenhuis in Virginia.Beeld AP

Een grapje over lege mondmaskerdozen levert Amerikaans vicepresident Mike Pence kritiek op. Nadat hij dozen vol beschermingsmateriaal had afgeleverd aan een ziekenhuis in Virginia, vroeg hij of hij enkele lege dozen mocht dragen, ‘gewoon voor de camera’. TV-komiek Jimmy Kimmel ging daar gretig op in: ‘Een lege doos, die een andere lege doos aflevert’.

In de video die Jimmy Kimmel in zijn laatavondshow toonde, is te zien hoe Pence verschillende dozen met beschermingsmateriaal aflevert bij het Woodbine Rehabilitation and Healthcare Centre in Alexandria. Vervolgens vertelt een stafmedewerker hem dat de rest van de dozen in de bestelwagen leeg is. “Kan ik de lege dozen dragen, gewoon voor de camera?”, reageert de vicepresident.

Twitter bericht wordt geladen...

Een grapje, want in een langere versie van de video is te zien hoe Pence de deuren van de bestelwagen sluit nadat hij de opmerking maakte.

Maar Kimmel greep het fragment aan om Pence te bespotten. “Mike Pence die lege dozen naar een ziekenhuis draagt, het is de perfecte metafoor voor wie hij is en wat hij doet”, klonk het. “Een grote lege doos, die een andere lege doos aflevert.”

Na kritiek van Pences campagneteam heeft Kimmel zich - met een nieuwe sneer - verontschuldigd op Twitter. “De volledige video laat zien dat hij volle dozen droeg voor een publiciteitsstunt. Mijn verontschuldigingen. Ik weet hoeveel belang deze regering hecht aan de waarheid.”

Twitter bericht wordt geladen...