Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
© Jan De Meuleneir / Photo News

Amper GAS-boetes voor corona-overtreders, 36.000 pv’s uitgedeeld

Amper een tiental steden en gemeenten - waaronder Aalst, Antwerpen, Sint-Niklaas en Mechelen maar ook Aalter, de thuisbasis van minister Pieter De Crem (CD&V) - maakt gebruik van de mogelijkheid om inbreuken op de coronamaatregelen met een GAS-boete te sanctioneren. In de meeste gebeurt de handhaving dus via de politie en het parket. Dat bericht Het Nieuwsblad. Er zijn in ons land al 36.000 processen-verbaal uitgedeeld wegens inbreuken tegen de coronaregels, berichten de kranten van Sudpresse dan weer.

12 reacties

  • Hugo De Leeuw

    4 jaar geleden
    Georges Vande Velde, niemand verplicht u om buiten te komen, blijft u maar lekker in uw stulpje en er gebeurd niets met jou, en de rest beslist niet wat wat wel en niet mag, dat doet de ongecoördineerde regering die 3 maal per dag de regeltjes veranderd. En de boetes is om de kassa te spijzen, een boete om door het rode licht te rijden vind ik normaal, maar niet omdat je maar 1 m i.p.v. 1,5 m afstand houd.
  • Georges Vande Velde

    4 jaar geleden
    Vandaag zaterdag word prachtig lenteweer voorspelt . Schandalig hoeveel volk er op uit trekt om kilometers van hun woonplaats te fietsen of in parken te zitten. De eerste week van de lockdown zag je niemand , nu is het zoals voor de lockdown files,massa wandelaars enz... Verantwoordelijken neem maatregelen om dit te stoppen , zonder pardon een PV en boete want binnenkort gaat alles terug op slot. Egoïsten stop uw gedrag en respecteer de regels.
  • Regina Van Akker

    4 jaar geleden
    Straffeloosheid in België, dat zijn we ondertussen toch al gewoon? Alleen spijtig dat je door het niet volgen van de crisismaatregelen anderen hun leven op het spel zet, maar dat zal die sujets worst wezen. Ze zijn toch zo cool dat ze dat allemaal durven en slim genoeg om de achterpoortjes te vinden, pfff, bende egoïsten!
  • Frits Vandenberge

    4 jaar geleden
    Wie zich asociaal gedraagt door de maatregelen niet te volgen brengt zichzelf en anderen in (levens)gevaar. Dus liever geen Gas-boetes maar wel een veroordeling via de correctionele rechtbank. Die hebben dan een strafblad, wat niet zo gezellig is als je een job moet zoeken. Eigen schuld, dikke bult.
  • Daniel Corstjens

    4 jaar geleden
    Dus ze hebben zich al 6 milj in hun zakken gestoken, de bloedzuigers!