Direct naar artikelinhoud
LiveCoronavirus

Het Corona Debat met Marc Van Ranst, Erika Vlieghe, Maggie De Block (Open Vld), Bart De Wever (N-VA) en anderen

Viroloog Marc Van Ranst.Beeld Johan Jacobs

Op initiatief van Medische Wereld gingen corona-experts en de betrokken politici zaterdagochtend de discussie aan in ‘Het Corona Debat’. Tijdens het online evenement kon de bevolking ook doneren aan de actie Health For Life, een inzamelactie om de zorginstellingen voor te bereiden op het vervolg van de coronacrisis.

Het debat werd online uitgezonden van 11 tot 13 uur, en had als thema’s corona in België, de impact van corona op de volksgezondheid en de impact op de economie. De nieuwsankers van de omroepen VRT en DPG Media leidden het samen in goede banen. Birgit van Mol (VTM Nieuws) praat het geheel aan elkaar, en Annelies Van Herck (VRT NWS), Michaël Van Droogenbroeck (VRT NWS) en Freek Braeckman (VTM Nieuws) leiden de debatten.

De deelnemende politici waren minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld), minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) en N-VA-voorzitter Bart De Wever. De experts die hun licht lieten schijnen over de coronacrisis, waren onder anderen Pierre Wunsch (gouverneur Nationale Bank en covoorzitter van de Economic Risk Management Group), professor Erika Vlieghe (infectioloog UAntwerpen), professor Marc Noppen (pneumoloog en CEO UZ Brussel), professor Marc Van Ranst (viroloog UZ Leuven) en Pieter Timmermans (VBO-topman).

In de aanloop naar het online evenement werd ook een publieksbevraging gelanceerd, om te peilen naar de mening van de Vlamingen over de impact van corona op hun leven. De resultaten daarvan werden tijdens het debat bekendgemaakt. De bevolking kreeg ook de kans om vragen te stellen met de hashtag #coronadebat.