Heerlijk zoet! Loïc bakt bloementaart
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
INGREDIËNTEN (6 personen)
100 g amandelen
125 g bloem
100 g koude boter
1 mespunt bakpoeder
2 el bloemsuiker
1 ei
zout
6 blaadjes gelatine (=10 g)
400 g Belgische aardbeien
75 g suiker
1 el rozenwater
1 limoen
250 g stevige yoghurt
1 brikje volle room (25cl)
eetbare bloemen
BEREIDING
• Verwarm de oven voor op 200°C.
• Doe 100 g amandelen in de cutter en hak fijn tot amandelmeel.
• Voeg 125 g bloem, 100 g koude boter, een snuifje zout, een mespunt bakpoeder en 2 el poedersuiker toe.
• Meng opnieuw in de cutter.
• Voeg 1 ei toe en mix voor de laatste keer. Laat rusten in de koelkast.
• Week 6 blaadjes gelatine in koud water.
• Ontkroon 400 g aardbeien en kook ze met 75 g suiker, 1 el rozenwater en de zeste en het sap van 1 limoen.
• Leg bakpapier in een springvorm. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een cirkel van 1 cm dik.
• Leg het deeg in de springvorm en duw aan.
• Bedek met bakpapier en een gewicht en bak 20 minuten blind op 200°C.
• Doe de aardbeien in de blender en mix tot een coulis.
• Voeg de gelatine toe aan de coulis.
• Meng 250 g yoghurt met de coulis.
• Klop 25 cl volle room op tot half opgeklopte room en voeg voorzichtig toe aan de coulis.
• Haal de taartbodem uit de oven.
• Stort de mousse in de springvorm op de bodem en laat minimum 2 uur opstijven in de koelkast.
• Haal de taart uit de springvorm en werk af met eetbare bloemen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
-
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
-
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
Er zijn gerechten waar iedereen in het gezin gelukkig van wordt. Denk maar aan spaghetti bolognese of steak met frietjes. Foodstylist Sonja Peeters gooit het over een iets andere boeg. Met onze drie favorieten, overheerlijke kippensoep, smeuïge puree met homemade hamburgers en pasta met geroosterde groenten, breid je deze krokusvakantie je lijstje aan familietoppers beslist uit. -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
Spaargids.be
Geniet jij al optimaal van deze fiscale voordelen voor je woning en schuldsaldoverzekering?
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
-
Gouden Giro
Een garantie op heel wat punten: Tadej Pogacar mikt dit jaar op dubbel Giro-Tour
Er staat dit seizoen geen maat op Tadej Pogacar (25). De Sloveen verschijnt dan ook als topfavoriet aan de start van de Ronde van Italië en lijkt een zekerheid voor jouw Gouden Giro-ploeg. In juli wil Pogacar ook nog zijn derde eindzege in de Ronde van Frankrijk op zak steken. -
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
De hele dag gevarieerd, gezond en lekker eten boost je humeur. Trek jij ook de kaart van energieke en dipvrije dagen? NINA’s foodstylist Sonja Peeters helpt met het juiste menu. Van een krokante tortilla tot gelakte roodbaars met groene groenten: laat je inspireren door deze drie geluksbordjes! -
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?