BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Club Brugge stuurt mail naar alle profclubs en legt plan voor 1A met 18 en zonder play-offs op tafel

Belgisch voetbalClub Brugge wil eindelijk duidelijkheid voor spelers, trainers en fans, en legt vrijdag tijdens de Algemene Vergadering van de Pro League een reguliere competitie met 18 clubs op tafel, zonder play-offs (34 speeldagen) - dus mét Waasland-Beveren en mét OH Leuven en Beerschot, die hun beslissende testmatch om de promotie in rook zagen opgaan na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad vorige woensdag.

95 reacties

  • Jean-marc Geirnaert

    4 jaar geleden
    Club dit jaar de verdiende kampioen. Zelfs al worden de punten gehalveerd en worden de playoffs nog gespeeld, er is geen ploeg die zelfs de gehalveerde achterstand kan inhalen.
  • Johan Lamon

    4 jaar geleden
    Geen afgewerkt kampioenschap is ook geen kampioen en verliezer. Ook was je tot nu de beste, wat als alles wel was gespeeld? Eerlijkheid duurt het langs, niet afgewerkt = geen winnaar noch verliezer
  • Pieter geens

    4 jaar geleden
    Da is er zo al niet ! Dit jaar is er geen kampioen ! Hoe kan er nu een kampioen zijn dat er nog zoveel wedstrijden zijn! Kan gewoon ni !
  • Dirk Brouns

    4 jaar geleden
    Kijk dit is een voorstel om zieltjes te winnen. Als ze de ranking aanhouden en daar kan ik mij in vinden, dan is dat voor ELKE competitie. Dus 1b is er kampioen. En de laatste twee gaan naar 1b zo simpel is het. Bekervoetbal is ook gedaan. Neem diegene die het meeste overwinningen gehaald heeft en klaar. Dit is gewoon om niet teveel weerstand op te roepen voor hun voorstel.
  • Johan Planckaert

    4 jaar geleden
    is meest eerlijke . Waarom anders 34 matchen spelen , of je nu 1ste of 6de staat , het speelt weinig rol. In de playoffs kan alles veranderen.. De meest regelmatig en beste ploeg in de competitie moet ook de kampioen zijn. Zoals vroeger is de beste oplossing. De rest is om de kassa te vullen.