Maggie De Block
Volledig scherm
Maggie De Block © BELGA

Maggie De Block: “We krijgen ons normale leven misschien nooit meer terug”

Na acht weken lockdown en daags voordat de winkels opnieuw opengaan, dromen veel mensen van het normale leven, "maar we moeten beseffen dat we dat normale leven misschien nooit meer zullen hebben". Daarvoor heeft minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gewaarschuwd in De Zevende Dag.

188 reacties

  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Vraag is of dat "normaal" zoveel beter was. Terug naar de jaren 60 met respect voor het milieu en werken om te leven en niet omgekeerd. Desnoods met staatsbedrijven ipv prive
  • Erwin Moortgat

    4 jaar geleden
    Mijn leraar statistiek in het eerste jaar handelswetenschappen startte ooit zijn les met een boutade : Ik zal jullie leren bewijzen wat uw opdrachtgever bewezen wil zien. Komt een beetje overeen met wat Roland Heirman hieronder over Churchill schreef. Tegenwoordig is stabiliseren al goed om te zeggen dat het verbetert.. En dat het leven binnenkort voor Mvr de Block niet meer zal zijn zoals het was..heel logisch want door haar geklungel is ze een ministerpost onwaardig
  • tyl sachs

    4 jaar geleden
    Inderdaad. Om op vakantie te gaan zullen we een vergunning nodig hebben (van stad, regio, Belgie). Ook om bepaalde winkels binnen te gaan. Via tracing zullen we op einde van de maand een factuur krijgen voor de wegen die we gebruiken (sommige duurder dan andere) enz... Alle vergunningen uiteraard te betalen.
  • Rita Van de Vloet

    4 jaar geleden
    Ik ben realist genoeg om te weten dat het later misschien niet meer zal zijn zoals nu, dat we elkaar misschien geen hand meer kunnen geven … Ik dacht dat ik, weduwe sinds kort, redelijk sterk was, alles doende wat gevraagd wordt. Gisteren heeft De Block er voor gezorgd dat ik helemaal moedeloos was. Er kunnen niet veel positieve dingen gezegd worden maar moeten wij nu bijna dagelijks negatieve zaken horen en lezen? Zwijg, we zullen het wel zien als het zover is en dan we weer wat ze vragen.
  • Simone Meeuwesen

    4 jaar geleden
    Geachte Mevr De Block het gezond verstand gebruiken is de regel, blijven lachen is de boodschap. Iedereen zal positief blijven. Dit is voor de wetenschap wereldwijd een leerschool. Besparingen op gezond is niet de regel. Gezondheid en wetenschap is belangrijker als al die besparingen op medicatie op personeel . Bill Gates geeft geld voor wetenschap en voor gezondheid. Hier is veel werk aan de winkel. Simone Meeuwesen.