Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © VTM NIEUWS

Steven Van Gucht draagt nu ook in winkel mondmasker, "maar familie en vrienden zijn de echte risicocontacten”

Morgen gaan de winkels terug open, weliswaar met strenge veiligheidsmaatregelen. Het dragen van mondmaskers wordt door de overheid “sterk aangeraden”. Ook viroloog Steven Van Gucht vindt het een goed idee om in bepaalde situaties waar afstand houden moeilijker is een mondmasker te dragen. Toch vreest de viroloog vooral voor wat er zich binnenskamers afspeelt, zei hij in ‘De zevende dag’: “Met vrienden en familie worden we automatisch een beetje intiemer en hebben we wat minder schrik.” 

20 reacties

  • Dominique Hermys

    4 jaar geleden
    Er zijn er die al lang denken dat ze geen risico lopen. Die hebben geen masker nodig want dan kunnen ze niet ademen.
  • Pascal Siongers

    4 jaar geleden
    Eerst moeten we binnenblijven en nu is het beter om buiten te zijn. Lockdown is dus voor niks geweest. Wat is het nu eigenlijk
  • Jacques Hillaert

    4 jaar geleden
    3 Verplichtingen: 1. In alle gesloten ruimtes , mondmaskers 2. Afstand respecteren 1.5 m 3. Handen veel malen wassen . Respecteren of beboeten en de Virologen moeten zich ook durven uitspreken! Geen gezever , recht voor de vuist .
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    mo,dmasker dragen ok maar met de ontsmetting van de karretjes wordt een grote loop genomen in sommige zaken; Dat kost tijd en geld en de kassa horen rinkelen is belangrijker. ' minste dat ze kunnen doen is een product ter beschikking stellen of een gel aan de kassa. Ik zag veel mensen die allerlei vastnamen en het niet kochten :-)
  • Bert Pelgrims

    4 jaar geleden
    Een week geleden vertelde hij net het tegenovergestelde, wie gelooft deze mensen nog?