Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Goedele Liekens reageert op illegale barbecue met ex-schepen: ‘Voor alle duidelijkheid, ik was daar niet’

Goedele Liekens.Beeld Photo News

De lokale politie van Sint-Truiden heeft nota bene in de zwaar door corona getroffen regio een barbecue bij de pluskinderen van ex-schepen Pascal Vossius (Open Vld) in Sint-Truiden moeten stilleggen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Voor de woning stond ook de wagen van Goedele Liekens, maar de politica was zelf niet aanwezig. 

en

De politie legde gisteren een barbecue stil bij de pluskinderen van Vossius, die zelf in het ziekenhuis belandde, waar hij van corona genas. De politie stelde in totaal veertien coronapv’s op na het opbreken van de barbecue.

Burgemeester van Sint-Truiden, Veerle Heeren (CD&V), wiens partner door het oog van de naald kroop na een ziekenhuisopname door coronabesmetting, reageerde erg aangeslagen op het voorval. “Ik ben gechoqueerd. Onbegrijpelijk. De lokale politie is een onderzoek gestart,” aldus Heeren.

Ook OCMW-raadslid Jonas Schroyen (Open Vld) was op de barbecue aanwezig en die gaf toe dat de barbecue niet meteen het beste idee was. “Ik ben toegekomen, toen er nog maar vijf mensen aanwezig waren. Ik had inderdaad de barbecue moeten verlaten. Ik benadruk echter dat het geen lockdownparty was. We spreken van een gezellige barbecue met familie en enkele vrienden die de dochters voor Moederdag organiseerden,” zegt Schroyen aan Het Laatste Nieuws.

Ook de wagen van Goedele Liekens stond op de oprit van de woning geparkeerd, maar ze was zelf niet aanwezig. Haar schoonzoon reed met haar wagen. Liekens is ‘not amused’, zo reageert ze eveneens bij Het Laatste Nieuws. “Voor alle duidelijkheid, ik was daar niet hè. Dat kan ik waterdicht bewijzen. Alexander, de vriend van mijn dochter Merel, was met mijn auto op bezoek bij zijn grootmoeder, die in de omgeving van Sint-Truiden woont. Nu ja, die auto staat op mijn naam, maar het zijn de kinderen die ermee rijden. Hij had zich na het bezoek laten overhalen om naar die barbecue te gaan. Niet verstandig, nee. Maar ik ben zijn moeder niet hè.”

Op sociale media regent het intussen misnoegde reacties over de barbecue bij de oud-schepen, die zelf nog in een tv-reportage in beeld kwam, toen hij met Covid-19 opgenomen was.