Ook in Londen wordt morgen de lockdown versoepeld.
Volledig scherm
Ook in Londen wordt morgen de lockdown versoepeld. © EPA

Vanaf morgen versoepelen de lockdownmaatregelen in heel wat Europese landen: dit verandert allemaal

Veel Europese landen trekken vanaf maandag beperkingen in die waren ingevoerd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Landen en soms deelstaten, provincies of gemeenten hebben een verschillend beleid en daarom vormt de versoepeling in Europa een lappendeken van instructies. In ons land gaan morgen de winkels terug open, in Nederland heropenen onder meer lagere scholen, kapperszaken en bibliotheken hun deuren. In andere landen worden ook meer stappen gezet.

9 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Positief is dat ondertussen elk land niet alles maar veel heeft geleerd over dit virus. De bewapening er tegen is er. Bij een tweede golf zullen de broeihaarden veel sneller gelokaliseerd worden. Er zal moeten geleefd worden met dit virus. Leven met iets of iemand is een kunst.
  • Eddy Vermeulen

    4 jaar geleden
    Ik doe niet mee, ik blijf in mijn kot en bij mij blijft iedereen buiten. Ik ben me aan het voorbereiden op een tweede lockdown binnen enkele weken. Hopelijk is al mijn moeite voor niks, maar ik vrees er voor.
  • Marc Verbraak

    4 jaar geleden
    Wanneer wordt er nu eens in Europa iets beslist over de grenzen? In België dit , in Nederland anders? Wij mogen niet naar ons 2 de verblijf 10 km van de Belgische grens om de tuin te onderhouden terwijl de Nederlanders en Duitsers wel toegang hebben? Als we Social distancing respecteren , wat is dan het probleem? Mijn gedrag verandert niet omdat ik een grens oversteek, toch? Als verantwoordelijke burger maakt de grenslijn het verschil niet.
  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    Eerst te laat, nu te vroeg. Hou mijn hart vast.
  • Rudy Van Muylem

    4 jaar geleden
    Of ik nu in mijn caravan aan zee zou zitten in plaats van thuis verandert dat iets aan de situtatie?