© Photo News

Limburgse ziekenhuizen melden één corona-overlijden

In het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk werd zondag één corona-overlijden gemeld. In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik en het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder waren geen nieuwe overlijdens. Van de overige drie Limburgse ziekenhuizen bereikten ons geen cijfers.

desa

In het ZOL werd net zoals zaterdag één overlijden gemeld. In het Sint-Franciscusziekenhuis stierf voor de vijfde dag op rij niemand aan Covid-19. In het Jessa Ziekenhuis blijft het sterftecijfer al drie dagen ongewijzigd. Ook in het Ziekenhuis Maas en Kempen was zondag geen corona-overlijden. Een dag eerder viel daar nog één sterfgeval te betreuren.

Het is bekend dat niet alle ziekenhuizen tijdens het weekend een update van de coronacijfers kunnen geven. Toch stemmen de - onvolledige - cijfers hoopvol. Hoewel het aantal nieuwe besmettingen in onze provincie de afgelopen 24 uur opnieuw gestegen is tot 55, lijkt de dalende trend van het aantal opgenomen Covid-patiënten zich in de vier rapporterende ziekenhuizen alvast voort te zetten. Zaterdag telden ZOL, Jessa Ziekenhuis, Ziekenhuis Maas en Kempen en het Sint-Franciscusziekenhuis samen nog 120 opgenomen patiënten, een dag later zijn dat er nog 116. Daarvan liggen er 30 op intensieve zorgen, evenveel als zaterdag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer