Robin Ramaekers in Venetië
Volledig scherm
PREMIUM
Robin Ramaekers in Venetië © RV

Dagboek van Robin Ramaekers op ‘coronaroadtrip’ door Europa, over Ischgl en Venetië: “Er is hier niks meer”

Dertig mondmaskers, vijftig paar latexhandschoenen, vier flesjes handgel, twee wegwerpoveralls? Check. Bewijs van negatieve coronatest? Check. Attesten om Frankrijk binnen te mogen en daar professionele verplaatsingen te maken, één om Italië binnen te mogen en een verklaring van eigen verantwoordelijkheid? Check. Perskaart en brief van werkgever met gedetailleerd reisplan en voorziene slaapplekken? Check. De bereidheid om bij terugkeer 14 dagen in zelfquarantaine te gaan? Check. Meer had VTM Nieuws-reporter Robin Ramaekers niet nodig om een ‘coronaroadtrip’ van 4.000 kilometer te maken. Dat én een uitschuifbare microfoonhengel om mensen vanop minstens 1,5 meter te kunnen interviewen. Speciaal voor deze krant hield hij zijn dagboek bij.

15 reacties

  • Rudmer Hoekstra

    4 jaar geleden
    Wel goed dat hij dit in beeld brengt hoor. Venetie is weer toe aan toeristen, maar niet zoveel als voorheen. Deze corona tijd is ook lekker, omdat de stad weer even van hen is.
  • Lieven Verschuere

    4 jaar geleden
    Van voordeel alle aard gesproken,klassiek, iedere BV gaat op reis met een camera. Waar gaan we naartoe. Wat voor nut brengt die man met zijn “goedkope” snoepreisjes.En wie betaalt dit! Juist,de belastingsbetaler. Doe zo verder... Schandalig.
  • Alex Wellens

    4 jaar geleden
    Waarom mag hij wel reizen?
  • Richard Tolenaars

    4 jaar geleden
    Mooi zo, weg met het massatoerisme en de overconsumptie, ze zijn er in Venetië blij mee.
  • Harry Anthoni

    4 jaar geleden
    Eerst extra tax invoeren om het massa-toerisme tegen te houden. Nu zijn hun gebeden en verzuchtingen blijkbaar iets te goed verhoord Spijtig mooie stad maar zal rap in verval geraken