De horeca is zwaar getroffen: alle cafe's en restaurants zijn al wekenlang verplicht gesloten vanwege de coronamaatregelen.
Volledig scherm
De horeca is zwaar getroffen: alle cafe's en restaurants zijn al wekenlang verplicht gesloten vanwege de coronamaatregelen. © Benoit De Freine

Economische werkloosheid meer dan vervijfvoudigd

In het eerste kwartaal van 2020 is de tijdelijke werkloosheid gestegen tot 5,2 procent, vergeleken met 1 procent voor dezelfde periode in 2019. Dat blijkt uit een analyse van het sociaal secretariaat Partena Professional, dat een anoniem overzicht heeft opgesteld van de gepresteerde werkuren van 154.770 werknemers.

5 reacties

  • Elise Van Damme

    4 jaar geleden
    Nog maar een begin. Alles staat op losse schroeven en kan nooit terug betaald worden. Men zal het volledige systeem totaal moeten herzien.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Economische werkloosheid is vervijfvoudigd ,laat die economisch er maar vanaf. Economie is wat produceert en niet de vrijetijdsbesteding zoals op cafè,restaurant ,bioscoop ,verlof enz..gaan.'t Is maar hoe je bekijkt maar al die vrijetijdsbestedingen en pleziertjes zijn wel het eerste wat stopt als en effectief geen werk meer is,maw dit is wel 't laatste dat de economie laat draaien,maar wel wat effectief met productie te maken heeft.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    en de verantwoordelijken steken hunne kop in 't zand. Hun internationaal handelsakkoorden zullen dat niet oplossen. Zijzelf moeten daar waarschijnlijk veel aan verdienen...
  • boudewijn schepers

    4 jaar geleden
    Wat wilt men met zo een wereldvreemde politiekers die wakker worden als het kalf verdronken is
  • Patrick morel

    4 jaar geleden
    Economische werkloosheid wil zeggen minde inkomen en volgend jaar gaat de Vlaamse regering je extra belasten. Daarom moet er eerst bij de overheid bespaart worden, minder politici en ambtenaren en minder potverteren.