Man (25) doodgeschoten op straat in Rotterdam

© Twitter

In de Nederlandse stad Rotterdam is zondagavond op straat een man doodgeschoten. Ooggetuigen hoorden meerdere schoten en zagen twee donker geklede mannen wegrijden in een auto. Dat meldt de Nederlandse openbare omroep Nos.

cevt

Rond 21:55 werd zondag volgens de Nederlandse openbare omroep Nos een man doodgeschoten in Rotterdam-Noord. Ooggetuigen hebben meerdere schoten gehoord en twee donker gekleden mannen zien wegrijden in een auto.

Het 25-jarige slachtoffer raakte zwaargewond. Een woordvoerder van de politie zei op de Nederlandse Radio 1 dat hulpdiensten nog geprobeerd hebben de man te redden. 'Dat mocht niet baten. Hij overleed op straat.' Bronnen meldden aan de Nederlandse krant De Telegraaf dat het om Ibrahim A. zou gaan. Hij zou na het vasten onderweg zijn geweest naar zijn moeder, die in de buurt woont (de coronamaatregelen in Nederland zijn anders dan die in België, nvdr.).

Nog niet zeker of het een afrekening is

Sommige mensen in de buurt denken dat het om een afrekening in het criminele circuit gaat, schrijft de krant nog. Twee mannen met bivakmutsen zouden in de bosjes hebben gewacht tot het slachtoffer voorbijkwam. Toen hebben ze hem neergeschoten, vertelt een vrouw. 'Het was vijftien seconden lang 'wildwest'. Toen was het voorbij.'

Toch wil de politie nog niet zeggen dat het over een afrekening binnen het crimineel milieu gaat. 'Het is pas net gebeurd', aldus de woordvoerder. 'We zetten alles op alles om dit goed te onderzoeken.'

'Kinderrijke buurt'

Buurtbewoner en Nos-journalist Henrik-Willem Hofs zag de daders met automatische wapens op de man schieten. VVD-politicus Vincent Karremans zei tegen lokale media dat er een stuk of vijftien keer werd geschoten op zo’n 30 meter van zijn voordeur. ‘Het was echt bizar. Je denkt even aan vuurwerk want het waren echt harde knallen. Het leek wel een automatisch geweer want er werd een halve minuut lang geschoten.’

‘Wat bizar dat dit gebeurt in een kinderrijke buurt. Ik ben even naar buiten gegaan en zag iemand levenloos op straat liggen.’Op Facebook is een filmpje geplaatst waarop het moment van de schietpartij te horen zou zijn. Helemaal in het begin klinken er meerdere schoten, al is het voorval zelf niet te zien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.