Prof. dr. Sarah L. de Lange van de faculteit der maatschappij- en gedragswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam UVA is gespecialiseerd in populisme. ‘Bij existentiële dreigingen van externe aard worden leiders door de bevolking positiever gewaardeerd.’
Volledig scherm
PREMIUM
Prof. dr. Sarah L. de Lange van de faculteit der maatschappij- en gedragswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam UVA is gespecialiseerd in populisme. ‘Bij existentiële dreigingen van externe aard worden leiders door de bevolking positiever gewaardeerd.’ © Kees van de Veen

Politicologe Sarah de Lange: “Probeer in België eens een minderheidsregering”

Premier Sophie Wilmès (MR) hoeft nog niet meteen te wanhopen. Op momenten van crisis verzamelt het volk zich achter de leider, zegt politicologe Sarah de Lange. Een gesprek over populariteit, populisme en de kans die klassieke partijen nu kunnen grijpen.

32 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Schaf eens de particratie af en maak van parlementsleden eens verkozenen die op basis van hun eigen geweten, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid terug zelf beslissen op welk knopje ze duwen. Dat zou al een hele stap vooruit zijn.
  • johan fransaert

    4 jaar geleden
    op zich nog niet slecht gevonden laat de fractie die de meerderheid van de stemmen krijgen in dit land dus niet de partijen een regering vormen en dan moeten ze maar onderhandelen met de rest om wetten enz erdoor te krijgen, beter dit dan eindeloze onderhandelingen die toch tot niets leiden.
  • Yolande MARIS

    4 jaar geleden
    Moei u met uw eigen land, waarom denkt u dat er al zoveel nederlanders naar Belgie zijn gevlucht en uw gezonheidszorg moet ook al niet te best zijn want in onze ziekenhuizen zijn de nederlanders ook goed vertegenwoordigt.
  • Rayan El Arami

    4 jaar geleden
    Schaf dan ook maar de verkiezingen gelijk af ipv van nog langer met ons voeten te rammelen. Ik heb wel nuttiger dingen te doen dan voor nul niks noppes een paar keer nutteloos met een pen tegen een computerscherm te tikken.
  • Ronald Van Beneden

    4 jaar geleden
    Wees liever democratisch. Het volk vraagt het al decennia. Wij tellen enkel voor de verkiezingen vanwege de mooie praatjes en na de verkiezingen om zo snel als mogelijk te vergeten.