Paolo Bettini.
Volledig scherm
Paolo Bettini. © Photo News

Paolo Bettini vindt hertekende wielerkalender “absurd” en haalt uit naar UCI: “Alles moet wijken voor de Tour”

WielrennenPaolo Bettini (46) is niet te spreken over de hertekende wielerkalender. De gewezen olympisch en wereldkampioen vindt dat de internationale wielerbond UCI de Ronde van Frankrijk te veel voortrekt. “De andere koersen krijgen geen respect”, vertelt Bettini. 

4 reacties

  • dirk govaerts

    4 jaar geleden
    idd , de giro is sportief stukken beter dan de tour , De tour heeft enkel succes omdat het in de zomervakantie valt .Enkel vorig jaar was er wat spanning en waren er verrassende uitslagen , oa sprint van Van Aert . Verder moet je alleen de laatste 10 km van de tour kijken , mis je niets
  • René Schoeters

    4 jaar geleden
    De Giro is al jaren mooier dan de Tour! Ik hoopte dat het Corona virus het leven zou veranderen, niet dus want alles blijft grotendeels zoals het was! Een tweede of derde Lockdown zorgt mss voor wat meer bescheidenheid bij onze sportmensen die zich blijkbaar onmisbaar voelen! Al weken geen sport en heb het nog geen minuut gemist!
  • Fonny Labie

    4 jaar geleden
    Iemand die de waarheid zegt. De 3 rondes inkorten naar 2 weken had veel logischer geweest.
  • Pierre Colpaert

    4 jaar geleden
    Bettini heeft 100% gelijk. Het egoisme van de organisatoren van Tour de France kent geen grenzen! En letterlijk iederéén in het wielerwereldje laat dat zomaar gebeuren. Echte meelopens zijn het!