Coronabestendig restaurant in Zweden heeft maar één stoel
Coronabestendiger kan het bijna niet. Een tijdelijk restaurant in de dunbevolkte Zweedse regio Värmland heeft maar één stoel aan een tafeltje en die staan ook nog eens midden in een weiland.
Het openluchtrestaurant kent ook geen bediening. Het eten komt in een mand aan een draad vanuit de keuken door een raam naar de tafel. Het eerste mandje bevat een drankje, aldus initiatiefnemer en chef-kok Rasmus Persson. Hij en zijn partner Linda Karlsson kwamen op het idee voor een solorestaurant toen zij eerder dit jaar haar ouders op bezoek hadden en voor hen buiten door het raam een maaltijd serveerden.
Het restaurant Bord för En (Tafel voor Een) verwelkomde inmiddels zijn eerste gast. De rest van mei is volgeboekt. In juni en juli is de tafel soms nog te reserveren. Er is bescherming tegen regen.
In tegenstelling tot veel andere landen zijn de restaurants in Zweden niet dichtgegaan tijdens de coronacrisis. Er moet wel afstand worden gehouden.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
Tussen kerst en nieuw volgen de feestmalen elkaar op. Maar aan tafel begint het gemopper. “Ik lust dat niet.” Voor wie met de handen in het haar zit, komt de wetenschap met een nieuw trucje dat je kan uittesten, en het heeft alles te maken met de kleur van het bord. -
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! -
Spaargids.be
Geniet jij al optimaal van deze fiscale voordelen voor je woning en schuldsaldoverzekering?
De overheid sabelde de voorbije jaren zwaar in de fiscale voordelen die burgers krijgen als ze een hypothecaire lening afsluiten. Toch zijn er nog altijd te rapen, zo weet Spaargids.be, dat meteen drie slimme fiscale adviezen op een rij zet. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerAlex Millian
Frans Peeters