Een ‘contacttracer', aan het werk in een van de callcenters die sinds maandag operationeel zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ‘contacttracer', aan het werk in een van de callcenters die sinds maandag operationeel zijn. © BELGA

Help, ik word gebeld door een ‘contacttracer’. Wat nu?

Uw telefoon rinkelt en toont het oproepnummer 02/214.19.19? Aan de lijn is een ‘coronaspeurder’ van het Agentschap Zorg en Gezondheid met mogelijk vervelend nieuws. Hallo, u bent in contact geweest met een coronapatiënt. Wat als het telefoontje van de ‘contactspeurder’ dat je liever niet krijgt er plots toch komt?

48 reacties

  • paul vdkerckhove

    4 jaar geleden
    Waar maken zoveel mensen zich problemen over? Werk mee ipv. tegen. Ik heb liever te weten of buur, vriend, handelaar, enz. verspreider is, of niet.
  • Ronald Van Ee

    4 jaar geleden
    Een héél goed idee om zo alles te kunnen opvolgen en hopelijk werkt élke burger nu ééns eerlijk mee ! Maar werkt héél deze opgezette structuur wel echt want vergeet niet dat je in België bent het land waar de laatste tijd en tijdens de crisis de blunders die gemaakt worden door onze hooggeschoolde politiekers niet meer te overzienbaar zijn en weer in de stad van BDWever mogen tegen advies van experten toch speelpleintjes open net als de bankjes en de kaai van de Schelde mochten gebruikt worden
  • Sara Peeters

    4 jaar geleden
    Werk toch eens mee mensen, het feit dat ze je bellen is omdat je juist in contact bent geweest met een covid- patiënt en ze willen weten welke contacten jij hebt gehad niet meer niet minder. Ze vragen niet achter je bankrekening! Door niet mee te werken breng je je eigen omgeving in gevaar het is beter dat je tijdig een test laat doen en de rest verwittigd en in quarantaine gaat! Maar nee gezamenlijk moeilijk doen daar zijn onze Belgen toch goed in!!
  • HUS JOZEF

    4 jaar geleden
    Beter zou zijn al de alcoholverslaafden en drugsverslaafden eens op te bellen en in quarantaine te plaatsen zeker minder file en meer plaats in vliegtuigen maar dan gaan ook veel van die hoogopgeleiden experts in hun eigen voet schieten .
  • Ronny Van Wijngaerden

    4 jaar geleden
    als ze mij bellen, heb ik kontakt gehad met heel de straat. Kunnen ze iedereen opbellen, doen ze iets voor hun geld.