In een Kroger-supemarkt in Atlanta mogen klanten maximaal drie pakken vlees meenemen.
Volledig scherm
In een Kroger-supemarkt in Atlanta mogen klanten maximaal drie pakken vlees meenemen. © AP

Paniek in de VS: er is een tekort aan hamburgers

Amerikaanse fastfoodketens en supermarkten kampen met een tekort aan hamburgers en steaks. Vleestekorten dreigen nog het hele barbecueseizoen aan te houden.

3 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    @Karel TIchman: je spreekt jezelf tegen. Minder dieren, hiermee bedoel je slachtvee neem ik aan?, zijn inderdaad beter voor het milieu. Maar deze dieren worden massaal gekweekt met als enige bedoeling om aan de enorme vleeshonger van de mens te kunnen voldoen. Dus eerst veel te veel beesten kweken en dan doen alsof je het milieu een dienst bewijst door die 'overschotten' maar gauw op te eten, dat slaat echt nergens op.
  • johan fransaert

    4 jaar geleden
    120kg per persoon per jaar en dan is men daar verbaasd dat Amerikanen althans de meerderheid een gezondheidsprobleem hebben.
  • Mathias Keulen

    4 jaar geleden
    Mooi. Misschien kunnen we leren om flexitarisch te worden, met een maximale vleesconsumptie van 3-4 dagen per week. De meeste Belgen eten nu namelijk ook al 7 dagen op 7 vlees.