Een klaslokaal in een school in Jodoigne (Geldenaken)
Volledig scherm
Een klaslokaal in een school in Jodoigne (Geldenaken) © Photo News

Meeste scholen gaan vrijdag weer open

De meeste basisscholen zijn er klaar voor om vrijdag herop te starten. Dat blijkt uit een rondvraag van de onderwijsinspectie. “Ze zitten te popelen om de kinderen in levende lijve terug te zien.”

6 reacties

  • Jacqueline Sels

    4 jaar geleden
    Jennifer en Ian, vele leerkrachten werken al twee maanden van thuis uit, en geloof me, dat is meer werk dan gewoon lesgeven. En over het loon tijdens de vakantie:de vele tijdelijken krijgen dan geen loon, hoogstens in juli wat achterstallen. In augustus is er werklozenvergoeding als je er recht op hebt. De vastbenoemden krijgen hetzelfde loon van 10 maanden verdeeld over 12 maanden, dus ze krijgen geen extra loon tijdens juli/augustus.
  • Dirk Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Ik begrijp niet dat kleine scholen het wel kunnen en grote niet. Als je een grote school hebt, dan heb je ook meer leslokalen om te verdelen. Ik vind een school met 17 klassen van 1ste tot 6 de leerjaar , dus zeker 17 leslokalen. Buiten de leerkrachten van 1ste 2de en 6de leerjaar ( totaal = 8) zijn er 6 plus leerkrachten. Leerjaar 1 en 2 heeft samen 6 klasjes en die kan je in 17 lokalen stoppen. 6de leerjaar moet 1 dag komen en 1en 2 4 dagen. Wat is dan het probleem ? DE goodwill van de school
  • Jennifer Peeters

    4 jaar geleden
    Ik begrijp niet waarom die scholen niet vroeger opengaan. Vele leerkrachten zitten inderdaad al meer dan 2 maanden thuis. Vele scholen openen niet meer voor september. Dus voor velen 6 maanden verlof. Maar intussen mogen die wel hun volledige loon behouden hé!!!
  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    Er zijn in deze crisis veel helden, maar het ‘onderwijs’ is dat niet. Panikeren, klagen, dat is het enige dat men daar hoort.Er zijn zelfs scholen die dit schooljaar niet meer opstarten. Lesgeven via internet stelt niets voor. Veel leerkrachten zitten nu al 2 maanden thuis en zo nog bijna 4 maanden te gaan.Klasruimte genoeg in parochiale en gemeentelijke zalen. (Tijdelijk)werklozen genoeg die les kunnen geven.Ondertussen loopt het onderwijs van onze kinderen onherstelbare schade op. Helden?
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    Waarom leven we niet als vroeger en nemen we temperatuurcontrole aan poort met aparte speelruimtes