De Amerikaanse president Donald Trump verliet de persconferentie abrupt na een confrontatie met een journaliste.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump verliet de persconferentie abrupt na een confrontatie met een journaliste. © Photo News

Trump loopt boos weg op persconferentie: “Vraag dat niet aan mij. Vraag dat maar aan China”

De Amerikaanse president Donald Trump beëindigde abrupt een persconferentie nadat een journaliste van CBS hem een kritische vraag stelde over zijn competitiedrang in de strijd tegen Covid-19. “Waarom ziet u de testcapaciteit als een wereldwijde wedstrijd?”, klonk het. “Vraag dat niet aan mij. Vraag dat maar aan China”, reageerde Trump gepikeerd vooraleer hij boos opstapte. 

32 reacties

  • Bernard Dieryck

    4 jaar geleden
    Echt hoe sneller weg, hoe liever voor heel de wereld!!
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Een competente president loopt niet weg van een persconferentie. Trump zou kunnen leren van Macron. Die gaat tussen het volk (zelfs de Gele Hesjes) staan en beantwoordt geduldig vele vragen, ook heel ambetante. Een Trump zou in Frankrijk niet eens burgemeester worden. Er scheelt iets met de Amerikanen.
  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Zelf fake news verkopen dat ze de meeste testen doen (aantal tests / aantal inwoners) en dan zo kinderachtig reageren op een goede vraag. Wat heb je aan testen als je al het andere nauwelijks aanpakt. Ziekenhuizen zonder medisch materiaal hebben niet veel baat met testkits als ze de mensen niet eens kunnen verzorgen.
  • Alfons de Mûelenaere

    4 jaar geleden
    Dat is iets dat totaal buiten alle proportie is en zeker een onwaardig daar voor een president, of is hij gewoon een zakenman en dan nog kan het niet. Dit is hier voor 100% een discriminatie op een Aziatische journaliste en toont duidelijk zijn ingesteldheid. Maar hij vergeet hier dat het labo werkte met Amerikaanse dollars. Waarom vlucht hij? uit schande of schaad,
  • Norbert Corten

    4 jaar geleden
    In het begin gaf ik hem het voordeel van de twijfel,maar hij gedraagt zich meer en meer als een dictator die geen kritische vragen kan verdagen. Hij bemoeit zich met gerechtelijke zaken en heeft de geloofwaardigheid als leider van de westerse wereld een flinke knauw gegeven. Ondertussen maakt het communistische China zich klaar om de nieuwe wereldmacht te worden met alle gevolgen van dien voor onze economie en vrijheden.