Belga
Volledig scherm
© Belga

Toestroom vacatures VDAB daalt naar laagste peil sinds november 2014

De Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB heeft in april slechts 12.099 vacatures ontvangen. Dat zijn er bijna de helft (48,9 procent) minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Het is van november 2014 geleden dat de toestroom nog zo laag was, meldt de VDAB.

4 reacties

  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    VDAB werkt nauw samen met interimkantoren, wat een zeer goeie zaak is. Vast werk kan maar op 2 manieren eindigen: tot de dood erop volgt, of tot het pensioen. Tijdelijke contracten zijn verlengbaar: met andere woorden: elke partij (WG, WN) heeft MEER vrijheid (en vreugde) in het werk. Tijdelijke contracten met einddatum, met perspectief in de tijd, met een bepaalde looptijd, noem ik VRIJE contracten, voor vrije mensen. Met de banken die leningen geven aan zowel WG als WN, kan gepraat worden.
  • Artur Adamek

    4 jaar geleden
    Wat nu nog leuker is! de bazen kunnen de arbeiders gewoon afdanken zonder op zeg vergoeding ongeacht zijn dienst jaren ! Ja de bazen kunnen ieder verbazen
  • etienne bies

    4 jaar geleden
    Marc De Keyzer , nu ik werkzoekende ben kan ik je verhaal enkel bevestigen. Zelfde verhaal indien een werkgever gebruik maakt van verschillende interimkantoren.Ook opgemerkt dat sommige interimkantoren een advertentie plaatsen , en indien men hierop klikt, vermeld staat dat de vacature niet meer beschikbaar is.(en dit nog geen uur na het verschijnen van de advertentie)Sommige argwanende journalisten zouden spreken over een complottheorie tussen de politici en de VDAB.
  • Marc De Keyzer

    4 jaar geleden
    Ik wil hier toch iets rechtzetten i.v.m. het aantal vacatures bij de VDAB die al jaren in de media komen. In werkelijkheid wordt het aantal advertenties weergegeven. Een voorbeeld, Colruyt zoekt een technieker en plaatst een advertentie op de website van de VDAB en maakt ook gebruik van job.at en stepstone en vacature.com. Deze plaatsen de advertentie ook op de site van de VDAB en de VDAB ziet deze als andere werkgevers!