© Dirk Vertommen, rr

Verdachte (20) van roofmoord in Bonheiden blijft aangehouden

De raadkamer in Mechelen heeft de aanhouding van de 20-jarige Angolees, die verdacht wordt van de roofmoord op de 70-jarige Christine Verbeiren in haar villa in Bonheiden, met een maand verlengd. De advocaten van de verdachte, Christian Clement en Jens Vanhellemont, wilden na afloop van de raadkamer niet ingaan op vragen over het onderzoek.

tdk

LEES OOK: Wijk in shock na roofmoord op 70-jarige Christine door bijna-buurman

"Het gaat om ernstige feiten en het onderzoek is nog volop lopende. Daarom willen wij voorlopig geen uitspraken doen over de zaak of over onze cliënt", reageerden de advocaten van de twintiger.

De verdachte, die op nauwelijks enkele honderden meter van de villa van het slachtoffer woonde, zou de alleenstaande vrouw wellicht anderhalve week geleden om het leven hebben gebracht, nadat hij was binnengedrongen in het huis.

Volgens het parket werd het slachtoffer met zwaar geweld omgebracht en in de kelder van het gebouw achtergelaten. Na de feiten zou de verdachte onder meer de bankkaart en auto van de omgebrachte vrouw hebben gestolen en zou hij getracht hebben om de bankkaart te gebruiken.

Het was uiteindelijk de zoon van de vrouw die vorige week zondag alarm sloeg omdat hij zijn moeder al dagenlang niet kon bereiken. Een dag nadien voerde de politie een huiszoeking uit in Bonheiden en vond het levenloze lichaam van de 70-jarige vrouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Mechelen