Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

“Regering wil Brussels Airlines financieel steunen maar eist eerst garanties van Lufthansa”

Lufthansa-topman Carsten Spohr komt vrijdag naar Brussel om met de Belgische regering te spreken over de toekomst van Brussels Airlines. Dat heeft minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) gezegd in ‘Terzake’. Als moederbedrijf speelt Lufthansa een cruciale rol in de toekomst van Brussels Airlines, dat dinsdag een zwaar herstructureringsplan aankondigde, waarbij duizend jobs op de tocht komen te staan. De federale regering lijkt bereid om Brussels Airlines financieel te steunen, zodat de luchtvaartmaatschappij de coronacrisis kan overbruggen. Maar daar moeten dan garanties van Lufthansa tegenover staan. 

97 reacties

  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Ze gaande verspreiders van het virus over gans de wereld nu subsidiëren met onze belastingen..
  • jean-pierre rejek

    4 jaar geleden
    Die bedrijven betalen geen belastingen maar willen wel miljoenen belastinggeld krijgen om het even wat als het wat minder gaat ,sabena is ook dada weg met een hoop een geld en gaat de Croo weer de grote jan uithangen .
  • WILLY MESKENS

    4 jaar geleden
    ik ben in 1970 beginnen werken en toen hoorden we ook die preek van ieder jaar nieuwe belastingen en besparingen,en zo was het ieder jaar opnieuw.Waar haalt regering nu opeens al dat geld?
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Wanneer gaan de heren politiekers beseffen dat we terug onze eigen bedrijfsstructuren moeten opbouwen en die buitenlandse multinationals moeten afstoten of op zijn minst genoeg belastingen laten betalen.
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Het is niet de schuld van Brussels Airlines dat ze geen toeristen meer mogen vervoeren. Het is de overheid die hen dat verbiedt. Wel, dan lijkt het mij logisch dat de overheid mee de gevolgen draagt. Het is trouwens geen gift die Brussels Airlines vraagt, maar een lening die binnen twee of drie jaar zal terugbetaald worden. Als we miljarden wegschenken aan de Waals-Brusselse werkloosheid, dan moet een miljoenenlening toch kunnen?