De Westrozebeekse vestiging van buitenschoolse kinderopvang De Paddestoel.
Volledig scherm
De Westrozebeekse vestiging van buitenschoolse kinderopvang De Paddestoel. © Maxime Petit

Quarantaine voor 16 kinderen en 3 juffen pas 4 dagen na besmetting in buitenschoolse kinderopvang bevolen

Net voor de scholen beperkt weer de deuren openen, zijn zestien Westrozebeekse kinderen en enkele kleuterleidsters in quarantaine geplaatst. Dat gebeurde nadat een papa besmet raakte met het coronavirus en één van zijn kinderen symptomen vertoonde. Opmerkelijk: het nieuws van de besmetting dateert al van donderdag, maar pas vier dagen later werd de quarantaine bevolen.

  1. “Christophebrood of -taartje, iemand?”: MSKA Roeselare zet alle zeilen bij om Christophe aan overwinning in The Voice van Vlaanderen te helpen
    PREMIUM

    “Christop­he­brood of -taartje, iemand?”: MSKA Roeselare zet alle zeilen bij om Christophe aan overwin­ning in The Voice van Vlaanderen te helpen

    Zin in een Christophebrood? Of liever een taartje van uw favoriete zanger? Dat kan vrijdag bij ‘t Christophe(ke). Voor één dag draagt de educatieve winkel van de bakkerijafdeling van het MSKA Roeselare, de middelbare school waar Christophe Verholle werkt, de man die morgenavond misschien wel The Voice van Vlaanderen wordt, zijn naam. “Ook het volledige gamma dat we verkopen staat in het teken van Christophe”, zegt leerkracht Isabelle Loontjens. Wij mochten een kijkje nemen tijdens de voorbereidingen.
    Roeselare
  2. De Gouden Tuin deelt opnieuw prijzen uit aan Roeselarenaars met groene vingers

    De Gouden Tuin deelt opnieuw prijzen uit aan Roeselaren­aars met groene vingers

    Heb jij groene vingers en uit zich dat in een bijzondere voortuin of geveltuin? Dan kan je in de prijzen vallen. Stad Roeselare organiseert namelijk een nieuwe editie van de wedstrijd De Gouden Tuin. Inschrijven kan nog tot 1 mei via https://www.klimaatswitch.be/de-gouden-tuin. Er zijn vier categorieën: voortuin, geveltuin, hoeve en bedrijven. Een jury gaat tussen juni en augustus ter plaatse bij wie zich aanmeldt om de stukjes groen onder de loep te nemen en punten te geven. Ze hebben hiervoor onder andere oog voor kleurencombinaties, biodiversiteit, duurzame elementen,... Finaal heeft iedereen prijs.
    Roeselare