Met een erehaag neemt het Jessa Ziekenhuis afscheid van de topchefs. © SD

Jessa Ziekenhuis bedankt topkoks van Feed The Nurses met erehaag

Na de bereiding van bijna 5.000 maaltijden voor het zorgpersoneel heeft het Jessa Ziekenhuis in Hasselt afscheid genomen van Feed The Nurses. Dat gebeurde dinsdag met warme dankwoorden en een erehaag voor de deelnemende Limburgse topchefs.

Geert Houben

Ondanks dat ze tijdens de lockdown hun deuren moesten sluiten, bleven meerdere koks vol overgave en passie koken. Deze keer voor zij die in de frontline van de strijd tegen het coronavirus staan. Na een oproep op sociale media verenigden de chefs zich over het hele land in Feed the Nurses.

In Limburg verzamelden acht koks zich achter het fornuis en ze toverden culinairs lekkers op het bord voor het personeel van onder meer het Jessa Ziekenhuis. “In afwisselende samenstelling hebben wij zeven weken gekookt met ingrediënten die meerdere sponsors hebben geschonken. Goed voor zo’n honderd maaltijden per dag”, vertelt Kelly Vandevenne van Quizien.

© Leen Lagrou

Nu het virus over zijn hoogtepunt heen lijkt en de chefs zich noodgedwongen meer en meer toeleggen op afhaalgerechten is dinsdag op de Dag van de Verpleegkundige nog een laatste keer alles uit de kast gehaald. “Het was een schitterend initiatief. Prachtig dat de koks, die ook zwaar getroffen zijn door de crisis, zo hun steun betuigen. We zijn ze heel dankbaar en zullen zeker wanneer het weer kan graag bij hen op restaurant gaan”, aldus een dankbare algemeen directeur Yves Breysem die ook op de steun van zijn dochter Anne-Sophie (Ansoler) in de keuken kon rekenen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer