BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Reisconcern Tui gaat wereldwijd 8.000 jobs schrappen: “Impact op België nog niet duidelijk”

De coronacrisis en de gevolgen in de toeristische sector zetten TUI aan om te besparen. De touroperator wil het wereldwijd met zowat 8.000 banen minder doen. Het gaat daarbij wel niet enkel om ontslagen: het zijn banen die het bedrijf wil schrappen of aanwervingen die niet zullen plaatsvinden. Wat de impact van deze herstructurering is op de Belgische tak is vooralsnog niet duidelijk.

25 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    En net zoals bij Ryanair wordt geëist dat de blijvers 'de uitverkorenen' loon inleveren. Uiteraard alleen het voetvolk. Van deze crisis wordt gretig gebruikgemaakt om aan zelfverrijking te doen door een aantal verworven rechten terug te schroeven en de rechten van mensen met voeten te treden. En wij? We staan erbij en kijken ernaar. Niks zo gemakkelijk te sturen en om de tuin te leiden als een kudde bange schapen.
  • tom moens

    4 jaar geleden
    willy de neef waar haal je je leugens van verlies?? TUI, het grootste reisconcern ter wereld, heeft in het gebroken boekjaar 2019 een nettowinst geboekt van 416,2 miljoen euro, of zowat 43 procent minder dan het jaar ervoor (toen 727,2 miljoen euro)
  • Kara Melis

    4 jaar geleden
    Maanden geleden kochten we een vliegtuigticket van tui voor juli. Ik hoop dat de grenzen weer opengaan.Ik ben bang dat als onze vluchten niet starten, noch onze luchthaven, noch de luchtvaartmaatschappij zal blijven
  • Maria de swert

    4 jaar geleden
    Al een geluk dat we niet in de toekomst kunnen kijken of we vielen steil achterover denk ik ! Dat voel je zo aankomen wat dat aan jobs gaat kosten en in alle sectoren , daar moet je echt geen econoom voor zijn en hoe gaat men dit bloedbad financieren ?
  • Michael De Wulf

    4 jaar geleden
    @Willy, dat enorm verlies in 2019 komt dan ook door dat de boeing 737 MAX niet mag vliegen en toch nog worden onderhouden en vliegklaar te houden. Je zou toch niet graag op een vliegtuig stappen dat al maanden niet meer is onderhouden? @Etienne, een spaarpotje hebben wij zeker en vast, maar ik zou eens willen zien wat jij gaat doen als ze morgen jou inkomsten en mogelijkheid om inkomsten te genereren plotseling stop zetten voor onbepaalde tijd, zonder zicht op een heropstart.