De Deense premier Mette Frederiksen.
Volledig scherm
De Deense premier Mette Frederiksen. © EPA

Hoopvol nieuws uit Denemarken: scholen al 4 weken deels open en besmettingsgraad stijgt niet

De eerste fase van de versoepelingen in Denemarken, waar een deel van de scholen medio april weer opengingen, heeft niet geleid tot een stijging van het besmettingsgetal. Toch gaat het land aanzienlijk meer testen op het virus en komt er een contacttraceersysteem om een tweede besmettingsgolf te voorkomen, zo maakte premier Mette Frederiksen gisteren bekend.

13 reacties

  • Karl Stynen

    4 jaar geleden
    Beste Maartje Nieuwboter: “irrelevante goed-nieuwsjes? “ Het was ergens in maart dat we viroloog Van Ranst hoorden verklaren dat hij deze corona-volmachtenregering had gesuggereerd de scholen open te laten of toch bepaalde scholen. Misschien was dat “internationaal onderzoek” niet irrelevant.
  • ivo simons

    4 jaar geleden
    Er zijn twee grote verschillen tussen de Scandinavische landen en de rest van Europa. Eerst en vooral de aangeboren en aangeleerde discipline van de bevolking en het groot vertrouwen in hun politieke leiders en ten tweede het efficiënt leiderschap van de beleidsvoerders , en dit vooral in crisissituaties.
  • Nathalie De Clercq

    4 jaar geleden
    Er is nooit gezegd geweest dat kinderen een grote besmettingsbron waren. Denk dat het eerder ligt aan de grote hoop volwassenen die staan te drummen aan de schoolpoort bij afzetten en ophalen van de kinderen en nog geruime tijd gezellig staan te babbelen
  • Bart Van Hove

    4 jaar geleden
    Vrij logisch. Kinderen zijn van in het begin niet de verspreider geweest van het virus. De scholen hadden eigenlijk technisch gezien nooit gesloten mogen worden. We hadden reeds veel verder gestaan met de groepsimmuniteit. Het probleem is dat uitgelegd te krijgen aan mensen aangezien steeds op het angstgevoel wordt gespeeld.
  • Wivina Renier

    4 jaar geleden
    Denemarken 42.900 vierkante kilometers groot en 11 miljoen inwoners. België 30.600 vierkante kilometers root en 11 miljoen inwoners. Denk nu AUB eens zelf na over de verspreiding van virussen.