Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Gunstige evolutie zet zich voort: meer mensen mogen ziekenhuis verlaten, ook fikse daling op intensieve

De coronacijfers in België blijven in gunstige zin evolueren. Maar liefst 205 coronapatiënten, bijna tien procent van het totale aantal, hebben de voorbije 24 uur de ziekenhuizen mogen verlaten, en slechts 70 nieuwe patiënten werden opgenomen. Ook op de afdelingen intensieve zorg gaat de daling verder: daar liggen nu 45 patiënten minder dan gisteren. Jammer genoeg vielen er ook 82 nieuwe overlijdens te noteren.

24 reacties

  • Matthias Desmet

    4 jaar geleden
    guy vermeulen, gelukkig ben je met pensioen. Mensen die moeten werken kunnen niks anders dan buiten komen en hun laten besmetten
  • Matthias Desmet

    4 jaar geleden
    Gaston FOUBERT, dat is al weken zo, en nog zien we de curve niet stijgen, dus daaraan zal het niet liggen é
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    De recente versoepelingen zijn toch al een tijdje bezig en toch blijven de cijfers dalen al weken en dat ook in andere nog zwaardere getroffen landen. Als er nog veel versoepelingen gaan bijkomen en de cijfers zouden dan nog blijven dalen zou het wel eens kunnen dat net zoals alle andere virussen de zomer hun grootste vijand is. De snelheid hoe het virus 2 maanden geleden zich verspreide was niet te vatten nog erger als een TGV.
  • Jan Peau

    4 jaar geleden
    Natuurlijk gaat het goed dankzij de maatregelen die deze noodregering in samenspraak met de specialisten nam. Nu maar hopen dat de mensen voldoende gezond verstand hebben om de veiligheidsvoorschriften strikt te blijven respecteren. Persoonlijk betwijfel ik dat sterk naar wat ik zelf vaststel maar laat ons hoopvol blijven. Het vaccin is er binnen een groot halfjaar. Als we het zolang kunnen uitzitten zou dat fantastisch zijn.
  • Gaston Foubert

    4 jaar geleden
    Ziet er inderdaad veelbelovend uit, nog even verder doen zoals we bezig zijn zou ik zeggen ipv al te versoepelen. Vrees dat het niet zolang goed zal blijven als je ziet hoe de mensen zich onverantwoord gedragen de laatste dagen.