Eindelijk bouwvergunning voor megagevangenis in Haren

© Photo News

De bouw van de ­nieuwe megagevangenis in Haren is vlak voor eindejaar een grote stap dichterbij gekomen. Dat melden Justitie en ­Binnenlandse Zaken.

sdb

Bijna drie jaar na de aanvraag heeft het Brussels gewest eindelijk een bouwvergunning voor de nieuwe gevangenis in Haren verleend. Er werd met ongeduld naar uitgekeken, want de gevangenis is een van de sluitstukken van het gevangenisbeleid van minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

Het ‘gevangenisdorp’ van Haren moet plaats bieden aan 1.190 gedetineerden, verspreid over acht kleinere gebouwen en moet de ­totaal verouderde ­gevangenissen van Vorst, Sint-Gillis en Berkendael vervangen.

De bouw had eigenlijk al in het voorjaar van 2015 moeten beginnen. En ook nu is het dossier nog niet helemaal rond. Het blijft nog wachten op een ­milieuvergunning. Maar deze vergunning wordt beschouwd als een “grote stap vooruit” richting eigenlijke bouw. Die is in handen van een Spaans-Belgisch consortium, dat uitgaat van een bouwtijd van 32 maanden en een kostprijs van 331 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen