Links een jonge Romelu Lukaku aan het werk in een schoolvoetbaltornooi, rechts zijn eerste aansluitingskaart bij Wintam.
Volledig scherm
PREMIUM
Links een jonge Romelu Lukaku aan het werk in een schoolvoetbaltornooi, rechts zijn eerste aansluitingskaart bij Wintam. © Rv

Romelu Lukaku, van Didier Drogba imiteren op het pleintje tot kampioen worden in Italië: “Ze hebben bijna een jaar met hem gelachen op Anderlecht”

VoetbalHij heeft er even op moeten wachten, maar op z'n 27ste heeft Romelu Lukaku eindelijk z'n eerste grote prijs in het buitenland beet: de scudetto met Inter. Een ideaal moment om met de teletijdmachine terug te keren naar de - zeker niet altijd makkelijke - jeugdjaren van ‘Big Rom’, die toen al een onuitwisbare indruk naliet op z'n tegenstanders. “Als Lukaku vertrok vanaf de middellijn, kon je hem onmogelijk afstoppen. Zo hard ik kon, stampte ik nog tegen zijn knie, maar hij liep onverstoorbaar door. En ik, ik had serieuze pijn.”

3 reacties

  • Bert Verhaegen

    3 jaar geleden
    De Serie A een B-competitie noemen omdat ze een speler een landstitel misgunnen. Het ligt aan Juventus, aan het niveau daar, aan het falen van AC Milan, aan het falen van Atalanta, aan het falen van Roma, aan het falen van Lazio, aan dit aan dat. Misschien ligt het gewoon aan bekrompenheid.
  • Joe Gezel

    3 jaar geleden
    Zo'n spits gaan we nooit nog hebben in België. En jaja, hij zal nooit een goeie voetballer worden. Maar wel een topspits.
  • Frank Bolle

    3 jaar geleden
    Een grote prijs kan je dat nu toch moeilijk noemen . Ze profiteren van een off-year van Juventus. De enige ploeg in Italie die Europees iets voorstelt. Inter eindigde in het najaar nog laatste in hun poule van de CL , zoveel stelt de serie A nog voor. Het is een B competitie , op het niveau van de Portugese, Franse en Nederlandse competitie. Maar zeker geen topcompetitie meer als de Engelse, Duitse of Spaanse. Dat is al minstens 15 jaar geleden.