Mondmaskers eerste voor inwoners van Teuven en Rmersdaal

Samen met de andere gemeenten van de Brandweerzone Oost-Limburg heeft de gemeente Voeren een samen aankoop gedaan van 320.000 mondmaskers. Deze mondmaskers worden gefaseerd geleverd. Vandaar dat niet elke inwoner gelijktijdig een mondmasker zal ontvangen.

nico meens

Samen met de andere gemeenten van de Brandweerzone Oost-Limburg heeft de gemeente Voeren een samen aankoop gedaan van 320.000 mondmaskers. Deze mondmaskers worden gefaseerd geleverd. Vandaar dat niet elke inwoner gelijktijdig een mondmasker zal ontvangen.Een eerste lading is intussen ook in Voeren toegekomen. Deze week zal elke inwoner (>12 jaar) in Teuven en Remersdaal één herbruikbaar mondmasker toegestuurd krijgen. De andere Voerdorpen volgen eerstdaags.

Daarnaast bevat het pakket ook twee filters. Die filterstukjes werden ontwikkeld op basis van een kwaliteitsvereiste die door de gezondheidsexperts werd bepaald. Elkeen kan het filterstukje dan in zijn of haar eigen mondmasker aanbrengen zodat het masker aan de kwaliteitsvereiste voldoet.

De gemeente hecht veel belang aan de gezondheid en veiligheid van de bevolking én aan een verantwoorde heropstart van het economisch en maatschappelijk leven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer