Burgemeester Kristof Hendrickx (rechts) is blij met het aangeboden ‘smokkelwaar’. © EMA

Familie Jansen verdeelt ‘wit goud’ vanuit automaat: “Als klanten de grens niet over mogen, brengen we onze asperges naar hier”

Dorien Jansen van Aspergekwekerij Jansen in de Nederlandse grensgemeente Reusel heeft een asperge-automaat geïnstalleerd voor haar woning in Arendonk. De automaat spuwt wit goud.

(ema)

“Omdat de mensen van Arendonk sinds de uitbraak van corona de grens niet meer mogen oversteken naar onze winkel in Reusel, brengen wij onze asperges dan maar zelf naar hier”, zegt Dorien Jansen. Bij het gemeentebestuur in haar woonplaats Arendonk diende ze daarom een aanvraag in om haar wit goud tijdelijk mee over de grens te ‘smokkelen’ en aan te bieden in een automaat bij haar thuis in ’t Zand in Arendonk.

Uit dank bracht de familie Jansen de eerste levering asperges recht van het veld naar burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA), feestelijk verpakt in een mand vol delicatessen. De aangeboden asperges in de nieuwe automaat in Arendonk zijn geschild. Ze zijn verpakt in pakketten van 700 gram en worden verkocht voor de geldende dagprijs. Betalen kan alleen met cash geld.

Aspergekwekerij Jansen is een familiebedrijf dat al meer dan veertig jaar bestaat. Al sinds 1978 teelt de familie asperges van de beste kwaliteit op een reusachtige akker van 9 hectare in het Arendonkse buurdorp Reusel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER