© BVDL

Koppel na brutale homejacking: “Lichamelijk hersteld, maar mentaal blijft het zwaar”

Met een kniptang takelden twee overvallers een maand geleden in Vosselaar Jef Van Hoeck en zijn vrouw toe. Het koppel herstelde goed en woont opnieuw thuis, al zit de schrik er nog steeds in. De politie is nu op zoek naar getuigen van de brutale overval.

BART VAN DEN LANGENBERGH

Jef Van Hoeck (73) en zijn vrouw Madeleine Melis (72) uit Vosselaar beleefden in de nacht van zondag 20 november een echt horrormoment. Twee gemaskerde mannen drongen om half drie ’s nachts het huis in de Bevrijdingslaan binnen via de achterdeur. In de slaapkamer overmeesterden ze het koppel dat daar lag te slapen. Jef Van Hoeck, die oude munten verhandelt, en zijn vrouwen werden vastgebonden en zwaar toegetakeld. “Ze haalden een kniptang uit een zwart tasje waarmee ze in mijn oor en in de vingers van mijn vrouw knipten. Ik dacht echt dat het met mij gedaan was”, vertelde Jef Van Hoeck een maand geleden nog vanop het ziekenhuisbed in het AZ Turnhout.

De overvallers dropen af met een portefeuille met daarin 150 euro en namen ook de zestien jaar oude Mercedes van de bewoners mee uit de garage. Die auto lieten ze een paar honderd meter verder achter. Vermoedelijk zijn ze daar overgestapt in een andere auto.

Veel schrik

Jef Van Hoeck en zijn vrouw kunnen het gelukkig nog na­vertellen. Het koppel woont opnieuw thuis in Vosselaar, maar is erg op zijn hoede. De bewoners willen voor het artikel ook geen nieuwe foto laten nemen.

“Volgens de dokter heb ik heel veel geluk gehad dat ik geen hersenschade heb opgelopen. Na anderhalve week heb ik het ziekenhuis mogen verlaten. Mijn vrouw moest een nacht in het ziekenhuis blijven”, legt Jef Van Hoeck ­dinsdag uit. “Lichamelijk zijn we misschien wel volledig hersteld, maar mentaal is het nog zeer moeilijk voor ons. De schrik zit er nog goed in.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER