Lufthansa-CEO Carsten Spohr
Volledig scherm
PREMIUM
Lufthansa-CEO Carsten Spohr © Arne Dedert/dpa

Wie is Lufthansa-CEO Carsten Spohr? Bikkelharde topmanager en gewiekst onderhandelaar: “Met hem zijn er geen spelletjes te spelen”

Zal Carsten Spohr (53), CEO van Lufthansa, 290 miljoen euro staatssteun voor Brussels Airlines aanvaarden als dat ook politieke inmenging betekent? Zijn staat van dienst doet anders vermoeden: de Duitser staat bekend als ijzervreter, verkleefd met zijn eigen visie en entourage. Al maakt dat van de man, zelf ook piloot, een topmanager.

20 reacties

  • Medard Albrechts

    4 jaar geleden
    tja, ze hebben eerst gelopen om alle aandelen binnen te halen, en nu plots moeten wij zijn bedrijf sponsoren?, nee hoor niet akkoord, de luchthaven zelf gaat niet failliet, het is Brussels Airlines, waar hij überhaupt toch al inkrimpingen wou doorvoeren, corona heeft dit enkel versneld, en in zijn hand gewerkt, de overheid is geen aandeelhouder meer, als men alles moet overeind houden met overheidsgeld(ons belastinggeld) wel dan hebben wij geen loon meer over, denk daaraan mensen
  • Michael Steyaert

    4 jaar geleden
    De overheid kan misschien stoppen met buitenlandse bedrijven te verrijken met ons belastinggeld en de steun enkel toe te staan aan 100% Belgische bedrijven. Miljarden zijn er reeds uitgegeven die rechtstreeks in de zakken verdwenen zijn van buitenlandse multinationals zoals Lufthansa, DHL, EDF, ed meer.
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    De tijd dat grotere bedrijven hun enorme winsten herinvesteerden om werkgelegenheid te creëren is niet meer. Grote winsten brengen nu meer op met minder zorgen door ze te laten renderen via constructies. Het lijkt alsof geen enkel bedrijf echt zonder winst en/of reserve voor moeilijke tijden werkte. Er werd gevlogen zoals nooit tevoren, waren die tickets gratis dan?
  • Erwin De Meyer

    4 jaar geleden
    De politiekers hier zijn minder gewiekst , alhoewel ze het geld mooi uit onze zakken kloppen. Het is ook daarom dat ze zich steeds laten rollen door de buitenlanders.
  • Chris Hom

    4 jaar geleden
    Als CEO bij Lufthansa moet je een sterke leider en onderhandelaar zijn. De heer Sporh is een harde zakenman die wel weet wat er allemaal speelt en wat nodig is om het hele bedrijf terug op de rails te krijgen.