ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Werknemers stellen vakantie massaal uit: bedrijven vrezen verschuiving naar najaar

In april hebben arbeiders bijna tweederde minder vakantie opgenomen dan in dezelfde maand vorig jaar, terwijl het voor bedienden om de helft minder gaat. Dat blijkt uit een studie van hr-dienstverlener Securex. "Onzekerheid over zomervakantieplannen zorgt ervoor dat werknemers massaal hun vakantie uitstellen", luidt het. Vraag is wanneer die vakantie dan wél kan worden opgenomen.

28 reacties

  • Jean Gobin

    4 jaar geleden
    daar heeft de werkgever zich niet mee te moeien
  • eric maier

    4 jaar geleden
    Wereldvreemd ! Dat is de vaststelling die je maakt als je hun uitleg hoort en dit leest. Ze vergeten totaal de corona crisis met de verplichte lockdown. Natuurlijk nemen mensen in april geen vakante, je mocht nergens naartoe en de grenzen waren dicht, en de grote massa zat verplicht thuis als economisch werkloze door overmacht. Flutonderzoek van het jaar is het alvast. Komen ze ergens van diep uit de grond nu pas boven ? Wereldvreemd zijn ze, dat is duidelijk na hun uitleg.
  • Wes Petri

    4 jaar geleden
    Ben eens benieuwd wat ze met de buitenlandse vakanties gaan doen. Want wie vroeg geboekt heeft, zal nooit krijgen waar hij of zij voor betaald hebben. Denk daar maar eens over na geachte politici. Want je kan wel vragen om solidair te zijn, maar solidariteit mag ook in twee richtingen werken.
  • mario haeghebaert

    4 jaar geleden
    Mogelijkheid geven om verlofdagen in minderheid te brengen met je pensioen datum. Dan wordt de impact van verlof van ontzettend veel mensen binnen dit jaar verspreid over verschillende jaren waarop die mensen ooit op pensioen gaan.
  • Tom Henri

    4 jaar geleden
    Verplicht vast verlof van 3 weken in mijn sector. Veel minder discussies over wie wanneer verlof wilt.