Bewoners vinden mishandeld katje bij huisvuil: “Dit is harteloos en sadistisch”

© vln

© vln

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De politie onderzoekt een geval van dierenmishandeling. Een bewoner van een sociale flat dumpte twee weken geleden zijn kat bij het grof huisvuil, maar is nog niet gevat. “Wat voor mens moet je zijn om zoiets te doen?”

Dany Van Loo

“Harteloos en sadistisch. Je kunt het niet anders omschrijven.” Stellen dat Maureen Parret (39) een hart heeft voor dieren, is de vrouw nog oneer aandoen. In samenwerking met het dierenasiel Blauw Kruis helpt zij onder meer zwerfkatjes opvangen en zet ze zich bovendien in voor het verzamelen van voedsel voor verwaarloosde dieren in Roemenië.

Maar wat ze een tweetal weken geleden meemaakte, zal ze niet snel vergeten. “Een buurman belde 's avonds helemaal over zijn toeren bij mij aan”, vertelt Maureen. “Hij was net getuige geweest van hoe een oudere man uit het flatgebouw aan het Emiel Moysonplein kwam gelopen terwijl hij een kat aan zijn nekvel meedroeg. Tot zijn ontstentenis zag hij hoe die kerel het dier tussen het grof afval op het afvaleiland gooide om vlug terug naar binnen te gaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen