Vlaamse kost! Loïc bakt een kotelet met bloemkoolstoemp
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
INGREDIËNTEN (2 personen)
2 grote koteletten
½ kg bloemige aardappelen
1 bloemkool
1 sjalot
handvol bieslook
handvol dragon
2 kl graanmosterd
100 g boter op kamertemperatuur
boter
250 g kerstomaten
olijfolie
1 el graanmosterd
10 cl culinaire room
melk
nootmuskaat
BEREIDING
• Schil, spoel en snijd ½ kg aardappelen in stukken.
• Snijd de bloemkool in stukken.
• Spoel en zet allebei onder water in een grote kookpot. Voeg zout toe.
• Laat gedurende 20 minuten koken onder deksel.
• Snipper 1 sjalot fijn.
• Hak 1 handvol bieslook en 1 handvol dragon zeer fijn.
• Meng met 2 kl graanmosterd en kruid met peper en zout.
• Voeg 100 g zachte boter toe en meng alles tot een kruidenboter.
• Snijd de koteletten doormidden en vul ze op met kruidenboter.
• Kruid het vlees met peper en zout en bak aan in boter.
• Zet de oven op de hoogste grillstand.
• Doe kerstomaten in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en kruid met wat zout.
• Gril ze in de oven tot ze licht geblakerd zijn.
• Giet de bloemkool en de aardappelen af.
• Haal het vlees uit de pan en laat rusten in de uitgezette, maar nog warme oven.
• Pureer de aardappelen en de bloemkool. Voeg de boter van het vlees toe.
• Voeg kruidenboter en melk toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
• Doe 1 el graanmosterd in de pan en voeg 10 cl culinaire room en wat water toe.
• Serveer de puree met een kotelet, tomaten en de saus.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.” -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
vtwonen
Hoeveel op tien scoor jij? Dit zijn de vaakst vergeten zaken tijdens het schoonmaken
Stoffen, dweilen, stofzuigen… schoonmaken is misschien niet je favoriete hobby. Toch moet het regelmatig gebeuren en heb je waarschijnlijk een eigen routine die bij jou en je woning past. De kans is echter groot dat je alles op automatische piloot doet. Dan kan je, zo weet vtwonen.be, al eens iets vergeten. De onderstaande zaken worden het vaakst over het hoofd gezien. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets