ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Woede, hongerstaking en zelfmoord: nog 100.000 mensen gestrand op cruiseschepen, en situatie loopt steeds verder uit de hand

Met naar schatting 100.000 zijn ze, de bemanningsleden van de meer dan 120 cruiseschepen die wereldwijd nog altijd vastzitten op zee. Lokale overheden willen hen vaak niet aan land laten en de uitzichtloze situatie aan boord doet de spanningen oplopen, met op zeker één schip zelfs al een hongerstaking tot gevolg. Net buiten de haven van Rotterdam zou zondag ook iemand over boord gesprongen zijn in wat alles weg heeft van een wanhoopsdaad.

7 reacties

  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    Cruise-personeel zit in een donkergrijze zone. Een schande voor zulke luxe-sector. Elke land veegt zijn handen schoon, maar waar ze aanmeren moet men verantwoordelijkheid nemen voor ALLE sociale normen aan boord.
  • Joey Starr

    4 jaar geleden
    Het is duidelijk niet al goud wat blinkt op die “luxueuze” alsmaar groter wordende cruise schepen. Het personeel moet daar voor een vrij mager loon vaak 6 tot 9 maanden onafgebroken zeer hard werken, altijd gereed staan en vooral vriendelijk glimlachen voor de verwende gasten en als het dan, zoals nu, eens grondig misgaat, bekommert uiteindelijk niemand zich nog om hen. “Zoek het zelf maar uit”. Dat is de duistere kant van het zo populaire cruise gebeuren. Schandelijk!
  • Bruno Draulans

    4 jaar geleden
    Misschien lijkt het te simpel maar die schepen kunnen toch ook naar hun thuisland varen en daar van boord gaan? Het land waar het schip is ingeschreven is verantwoordelijk daarvoor. Ik begrijp best dat gastlanden niet happig zijn om ineens 5000 mensen op te vangen en in quarantaine te zetten. Op een maand kan je al ver varen.
  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    Wie gaat er nu mee met zo een cruise, met een paar duizend opeengepakt gelijk konijnen in hun hok, dat is om moeilijkheden vragen, de enigen die er wel bij varen zijn de reisorganisaties met hun eindeloze rijen aandeelhouders voor gemakkelijk geldgewin op de kap van de naïeve reizigers.
  • Bart De Graeve

    4 jaar geleden
    Er zaten meer dan 100.000 Balinezen op cruise schepen. Tussen de 20 en 30 jaar oud. Die zijn bijna allemaal naar huis gehaald, betaald door de Indonesische overheid. In prima gezondheid trouwens, zelfs die besmet waren hadden bijna geen problemen.