Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGAONTHESPOT

Studenten vragen met petitie meer aandacht voor hun situatie tijdens coronacrisis

Vlaamse hogeschool- en universiteitsstudenten zijn een online petitie gestart om meer aandacht te krijgen voor hun situatie tijdens de coronacrisis. “Studenten voelen zich eenzaam, genegeerd en onvoldoende ondersteund”, klinkt het. De petitie haalde in vier uur tijd al meer dan 5.000 handtekeningen, en dat aantal loopt stevig op.

4 reacties

  • Janne Drossart

    4 jaar geleden
    Beste Ann Verschueren, ik vind deze uitspraak vrij kort door de bocht. Ik ben namelijk student en ga amper op stap. Ook ik vind deze situatie meer stressvol als een normale lesweek aan de universiteit. Niet alle lessen zijn vervangen door online college’s, veel leerstof is zelfstudie geworden, er is nog veel onzekerheid bij de naderende examens en de internetverbinding is ook niet bij iedereen op en top in orde om de onlinelessen te bekijken.
  • Jens Timmermans

    4 jaar geleden
    Ann Verschueren, dat kan perfect zijn dat jij van 3 studenten in de familie hebt gehoord dat er geen problemen zijn, maar er is onlangs een enquete gehouden die het tegendeel aantoont. 78% van de ondervraagde studenten toonden aan dat zij wel degelijk negatieve gevolgen ondervonden. Rustig thuis studeren is niet mogelijk als je thuis niet rustig is btw
  • Borleone Hajarolaswadi

    4 jaar geleden
    Niet enkel de leerlingen van Hogeschool en universiteit maken zich zorgen, maar ook de leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs. We zitten zolang thuis en we hebben zelfstandig onze leerstof moeten verwerken. Er zijn studenten met dyslexie, dyscalculie,... Nu heeft onze school besloten om examens te organiseren. Vindt u dat kunnen? Ik vraag dit aan het kader van Onderwijsbeleid en de minister van Onderwijs: moest hun zoon/dochter in zo’n situatie zitten, wat zouden ze doen?
  • Emiel Vandeplas

    4 jaar geleden
    Blijkbaar gaan ze allemaal denkbeeldig voor bij het aantal overlijdens in intensieve ?