Martijn Peeters, onze wetenschapsexpert.
Volledig scherm
Martijn Peeters, onze wetenschapsexpert. © VTM

In de zomer verdwijnen virussen vaak, maar waar gaan ze dan naartoe? Onze wetenschapsexpert legt uit

Experts breken zich het hoofd over het nieuwe coronavirus, maar ook u zit nog met tal van vragen. Dat blijkt uit de vele berichten die HLN-lezers aan onze redactie bezorgen. Een vraag die vaak terugkeert, luidt als volgt: ‘In de zomer lijken veel virussen te verdwijnen, maar waar gaan die dan naartoe?’ Onze wetenschapsexpert Martijn Peters zocht het antwoord voor u uit.

10 reacties

  • Freddy van Puymbrouck

    4 jaar geleden
    Ik weet niet of dit verhaal klopt, maar wat ik wel weet is dat er veel meer aan preventie gedaan moet worden.Dat kost geld maar het is welbesteed geld en in zijn totaliteit zijn het peanuts tegen de mega kosten die deze pandemie teweeg brengt!
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    Dat weten we n ook weer. Doch is het virus na zijn overzomering nog altijd even dodelijk dan voorheen en hebben griepvaccins dan nog wel nut?
  • Georges Pelgrims

    4 jaar geleden
    Het enige wat ons kan redden is een vaccin in afwachting moeten we ons aan de drie stelselregels houden regelmatig je handen wassen.de afstand houden van 1.50.en een mondmasker dragen op drukke plaatsen dat moeten wij doen in afwachting van een vaccin.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Opo de evenaar zijn er nochtans geen seizoenen. Daar is het altijd zomer.
  • Tony Pauwels

    4 jaar geleden
    Met andere woorden, we springen weer massaal vrolijk in onze vliegtuigjes, brengen het naar de andere kant van de evenaar en gaan met zijn allen (of toch bijna) na een half jaar weer even vrolijk een gemuteerde versie ervan ophalen... Wat zijn we toch goed bezig om onszelf volledig om zeep te helpen.