Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © EPA

Wat als ik al een voorschot heb betaald? Wat als ik via een bookingplatform heb geboekt? Test Aankoop beantwoordt de 11 meest gestelde vragen over uw vakantie

Binnen goed zes weken start de wellicht meest bizarre zomervakantie ooit. Of en hoe we dan zullen kunnen reizen, blijft nog steeds een groot vraagteken. Wat als je reeds geboekte reis al werd geannuleerd, of het daarop dreigt uit te draaien? Moet je die voucher aanvaarden? Mag de luchtvaartmaatschappij je geld een jaar achterhouden? Maar ook: moet je nog betalen voor een reis die wellicht nooit doorgaat, en wat als je in je hotel in quarantaine wordt gezet? Simon November van consumentenvereniging Test Aankoop beantwoordt de meest gestelde vragen.

14 reacties

  • Elle Devee

    4 jaar geleden
    Ik had geboekt in januari voor mei. Heb in eerste instantie een voucher gekregen. Maar aangezien ik de evolutie van deze pandemie niet goed zag verlopen heb ik de terugbetaling gevraagd en gekregen (bij TUI). Voor omboeken vragen veel organisaties supplementen. Beter annuleren, centen recupereren  en opnieuw boeken als de situatie het met zekerheid toelaat  
  • werner cortoos

    4 jaar geleden
    Gaston Segers, goed lezen aub.....de vraag was : ik heb al geboekt VOOR er sprake was van corona, kan ik mijn geld terug krijgen. Lijkt me een logische vraag. Of denk jij dat diegene die al geboekt hebben allemaal rijke mensen zijn.
  • Rik Hofman

    4 jaar geleden
    wat is een "pakketreis"? Als ik bij een erkend reisbureau een reis boek die door dit kantoor zelf is samengesteld, bvb vlucht, hotels, huurauto, heb ik dan ook recht op een voucher? Voor mij is dat ook een pakket.Heel dubbelzinnig.
  • Pieter De Ruyter

    4 jaar geleden
    Ik wacht in ieder geval met boeken tot 3 dagen voor ik vertrek.
  • Harald Heijligen

    4 jaar geleden
    Wij hebben net voor de corona een reis geboekt en betaald voor in juli, kunnen wij ons geld terugvragen