Windmolenpark Northwester 2 op tijd klaar ondanks coronacrisis

© dji

Ondanks de coronacrisis is het zevende windmolenpark voor onze kust, Northwester 2, op tijd klaargeraakt. Dat meldt Parkwind, het bedrijf achter het windpark, donderdag. De 23 turbines, van de grootste soort op de markt, werden intussen in gebruik genomen en voorzien stroom voor zo’n 220.000 gezinnen.

In iets minder dan tien maanden tijd slaagde Parkwind erin het windmolenpark Northwester 2 volledig af te werken. In februari werden al de eerste turbines in gebruik genomen maar de andere helft moest nog worden opgebouwd. Parkwind ging bij het begin van de lockdown gesprekken aan met de Belgische overheid en met hun aannemers om een veilige werkstrategie uit te werken. Zo werden de bouwwerkzaamheden voortgezet in alle veiligheid.

De 23 windmolens zijn intussen operationeel en produceren elk 9,5 megawatt. Norhtwester 2 is het eerste windpark dat deze windturbines op de markt gebruikt in commerciële werking. In totaal heeft het windpark een vermogen van 219 megawatt. Het levert stroom aan zo’n 220.000 gezinnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen